tromaktiko: Να ποιοι και γιατί, επιδιώκουν την πολυδιάσπαση των κομμάτων!

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Να ποιοι και γιατί, επιδιώκουν την πολυδιάσπαση των κομμάτων!



Το σχέδιο που εξυφαίνεται από το σύστημα, με στόχο την πολυδιάσπαση των περισσοτέρων κομμάτων, ώστε να μην υπάρχουν ισχυροί... συνομιλητές απέναντι στους μεγάλους αφεντάδες, ανέλυσε μιλώντας στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος.

Ο Αχαιός πολιτικός τόνισε την επιχειρούμενη προσπάθεια διάλυσης συνολικά του κοινωνικού ιστού και τη συνολική υποβάθμιση του Έλληνα εργαζόμενου και στην καταρράκωση του οποιοδήποτε Έλληνα επενδυτή:
«Στη φάση, την οποία διανύει αυτήν τη στιγμή η χώρα μας βλέπουμε ότι έχει μπει σε μια άτυπη προεκλογική εκστρατεία με μια πολυδιάσπαση του πολιτικού συστήματος που οφείλεται στην έλλειψη κομμάτων αρχών, στην έλλειψη εσωκομματικής δημοκρατίας και στην ανελαστικότητα,
που υπάρχει στη διαμόρφωση νέων πολιτικών εναλλακτικών λύσεων», σημείωσε ο κ. Χρυσανθακόπουλος, για να συμπληρώσει:

«Ζήσαμε -και ζούμε- σ’ αυτή την Αίθουσα τη διαπάλη δυο δογματικών προσεγγίσεων: Τη δογματική προσέγγιση που θεωρεί ότι οι εντολές της τρόικα, οι εντολές της Λαγκάρτ, οι εντολές του Σόιμπλε, είναι αυτές που θα καθορίσουν την πολιτική μας. Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα και τα βιώνουμε μέρα παρά μέρα, όπου ακυρώνονται ομόθυμες και ομόφωνες αποφάσεις, ακόμα και πολιτικών Αρχηγών, όπως το παράδειγμα των ομολογιούχων κάτω από 100.000 ευρώ για τους οποίους μέχρι και πριν λίγες ημέρες όλοι εγγυούνταν ότι θα υπάρξει κάποια ρύθμιση».
• Στη συνέχεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο κ. Χρυσανθακόπουλος, χαρακτήρισε μυθεύματα τις θεωρίες ότι δήθεν δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος δανεισμού:
«Ποιος είναι ο τρόπος δανεισμού της χώρας μας; Που δεν μας δίνουν τίποτα και μετακυλύουν λογιστικά τους τόκους, τα επιτόκιά τους, τα κέρδη τους από τον ένα λογαριασμό στον άλλο, αλλάζοντας και τα χαρτιά εγγυήσεων και βάζοντας και το αγγλικό δίκαιο;»
Όπως υπογράμμισε ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑΟΣ, όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή του Ιουνίου που δεν θα μπορεί καμία κυβέρνηση να πάρει άλλα μέτρα ενάντια στους Έλληνες, ενάντια στους μισθούς
και στις συντάξεις και άλλους φόρους, τότε στο γενικό αναβρασμό θα δρομολογήσουν την αρπαγή του φυσικού αερίου αξίας 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ, τους υδρογονάνθρακες, τον ορυκτό πλούτο και
ό,τι φιλέτο υπάρχει στο ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας: «Θα βάλουν χέρι στα δικαιώματα και παντού. Θα βάλουν χέρι σε ό,τι είναι δημόσιο ιδιωτικού δικαίου, δηλαδή μέσα σε ανώνυμες εταιρείες του δημοσίου.
Γιατί όλη η ομάδα εδώ παίζει αυτή τη στιγμή στην κατατρομοκράτηση του κόσμου περί δήθεν χρεοκοπίας, όταν δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα; Διότι ο Προϋπολογισμός της Ελλάδας, ακόμη και αν πηγαίνει προς τα κάτω στα έσοδα, είναι με τα δικά μας λεφτά και όχι με τη δική τους
ενίσχυση.
Γιατί υπάρχει αυτή η τρομοκρατία περί χρεοκοπίας, στάσης εσωτερικών πληρωμών; Επειδή έτρεμαν μέχρι χθες τη στάση εξωτερικών πληρωμών»

• Συνεχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Χρυσανθακόπουλος, επανέλαβε ότι το βασικό δόγμα του ΛΑΟΣ, είναι η επιβίωση του ελληνικού λαού και όχι η επιβίωση των τραπεζιτών, σε βάρος του ελληνικού λαού.

Όπως εξήγησε ο Αχαιός βουλευτής, οι τράπεζες για να ζήσουν θα πρέπει τα 150 δισεκατομμύρια –μ’ αυτά που παίρνουν και τώρα- που εισπράττουν και αντιστοιχούν στις καταθέσεις 180  δισεκατομμυρίων που έχουν απομείνει, να κινήσουν την αγορά. Αν δεν τους ανήκουν τα 30 με
35 δισεκατομμύρια -όσα βάζει αυτή τη στιγμή το ελληνικό δημόσιο- σε μετοχές, αυτές οι μετοχές να μην πάνε σε τραπεζίτες.
Να πάνε σε ασφαλιστικά ταμεία, να πάνε και στο ΝΑΤ, το οποίο κινδυνεύει πρώτο από όλα με όλα αυτά τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

• Κλείνοντας την αγόρευσή του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, θύμισε την υπεύθυνη στάση που τήρησε το κόμμα του, κατά τη συμμετοχή του στην Κυβέρνηση συνεργασίας:

«Εμείς είχαμε συνέπεια στην αντίσταση απέναντι στη λάθος πορεία του φθινοπώρου, μπήκαμε για να βάλουμε φρένο, αλλά δεν ήταν εφικτό. Κατέρρευσε η διαπραγματευτική βάση την οποία εμείς είχαμε θέσει για μη περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων και μη εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και έτσι δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε.

Τολμήσαμε και τολμούμε να αντιστεκόμαστε στις λαθεμένες εξελίξεις και τώρα αγωνιζόμαστε για τη συγκρότηση του εναλλακτικού πατριωτικού πόλου διαχείρισης της πολιτικής εξουσίας με όρους
αξιοπρέπειας των Ελλήνων, οικονομικής επιβίωσης και θεσμικής ανασυγκρότησης, που θα πρέπει να ακολουθήσει».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!