tromaktiko: Αναγνώστης μοιράζεται τις εντυπώσεις του από το μαιευτήριο ΓΑΙΑ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αναγνώστης μοιράζεται τις εντυπώσεις του από το μαιευτήριο ΓΑΙΑ



Αγαπητοί αναγνώστες θα ήθελα να...
μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου καθώς η γυναίκα μου γέννησε πριν δυο εβδομάδες στο μαιευτήριο ΓΑΙΑ του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, πριν αυτό μεταφερθεί στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. Παρατήρησα λοιπόν τα ακόλουθα:

 α. Νοσοκόμες αγενείς προς τις νέες μητέρες και σε αρκετές περιπτώσεις δεν επέδειξαν τον κατάλληλο ζήλο για την εργασία τους. Ενδεικτικά αναφέρω ότι τοποθέτησαν λανθασμένα τον ορό και στα δύο χέρια της γυναίκας μου με αποτέλεσμα να μην μπορεί καν να κρατήσει το μωράκι μας. Για να προσφέρουν βοήθεια ούτε λόγος απαντώντας απαξιωτικά στα ερωτήματα μιας νέας μητέρας. Επίσης όταν πήραμε το μωράκι μας σπίτι διαπιστώσαμε μαζί με την παιδίατρο που το παρακολουθεί εξαιρετικά ερεθισμένο δέρμα λόγω μη αλλαγής πάνας.

β. Οι ώρες του επισκεπτηρίου δεν εφαρμόζονταν με αποτέλεσμα στις πτέρυγες νοσηλείας να βρίσκονται μαζί συγγενείς, μητέρες που θήλαζαν τα βρέφη και σε πολλές περιπτώσεις μικρά παιδιά.

γ. Πλημμελής συμπλήρωση βιβλιαρίου υγείας παιδιού και ελλιπής ενημέρωση των γονέων από τους παιδιάτρους. Δεν αναφέρθηκαν ποτέ ούτε ελήφθησαν μέχρι τώρα τα αποτελέσματα από την αιμοληψία για G-6PD, PKU, TSH, γαλακτοζαιμία. Οι παιδίατροι το μόνο που έκαναν ήταν να προωθούν διάφορα βρεφικά προιόντα και εξετάσεις χωρίς να εξηγούν την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα τους. Δεν γνωρίζω εαν τα ανωτέρω αποτελούν γνώρισμα και των άλλων ιδιωτικών μαιευτηρίων αλλά τα θεωρώ δείγμα κακών υπηρεσιών ειδικά όταν η αμοιβή που λαμβάνουν, είναι αρκετά υψηλή για την εποχή μας.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!