Συνταγή για 4 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
Πέστο:
3 φλιτζάνια φρέσκο βασιλικό (μην πιέσετε το βασιλικό στο φλιτζάνι)
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, σκόνη
1/2 φλιτζάνι κουκουνάρια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα
Σαλάτα:
500γρ μακαρόνια βίδες
2 φλιτζάνια ντοματάκια, κομμένα στην μέση
Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζουμε το πέστο. Βάζουμε σε έναν μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τα κουκουνάρια και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν σαν πουρές. Αφήνουμε το μπλέντερ να δουλεύει και βάζουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το ντρέσινγκ στο μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα. Σκεπάστε το ντρέσινγκ και τοποθετήστε το στο ψυγείο για μία ώρα.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία για να γίνουν αλτέντε. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και αφήστε κάτω από την βρύση μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Βάλτε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη σαλατιέρα και περιχύστε με το πέστο. Ανακατέψτε πολύ καλά με απαλές κινήσεις τα μακαρόνια μέχρι να καλυφθούν από το πέστο.
Προσθέστε από πάνω τα ντοματάκια, καλύψτε με μία μεμβράνη την σαλατιέρα και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει αρκετά η σαλάτα.
Σερβίρετε παγωμένη. Καλή Όρεξη!!