tromaktiko: Πιθανή η επαναφορά τελών στάθμευσης και στο μόλο της Πάφου

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Πιθανή η επαναφορά τελών στάθμευσης και στο μόλο της Πάφου



Καθόλου απίθανο δεν θα πρέπει να θεωρείται , πλέον, ότι η δωρεάν στάθμευση των χιλιάδων διακινούμενων καθημερινά στο παραλιακό μέτωπο... και το λιμανάκι της Κάτω Πάφου, να πάψει να είναι τέτοια στο άμεσο μέλλον.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ», το αίτημα είσπραξης τελών στάθμευσης στο χώρο στάθμευσης του Αρχαιολογικού Πάρκου παρά το μόλο, που έθεσε ανεπισήμως ο Δήμος Πάφου πριν δύο χρόνια, ενδέχεται να επανέλθει, αφού οι κρατικοί φορείς εκτιμούν ότι ελλείψει πόρων η διαχείριση του δήμου στους τομείς της καθαριότητας και του εξωραϊσμού στην περιοχή δεν είναι η αρμόζουσα.

Η δημοτική Αρχή επικαλείται τα αυξημένα έξοδα διαχείρισης, συντήρησης και καθαρισμού του χώρου. Τα έξοδα αυτά δεν είναι αμελητέα, σύμφωνα με την δημοτική Αρχή και δεδομένης της καθημερινής τεράστιας διακίνησης επισκεπτών και οχημάτων στην περιοχή ο δήμος επιβαρύνεται με ένα πολύ μεγάλο κονδύλι ετησίως.

Το θέμα της επιβολής τελών στον χώρο στάθμευσης του Αρχαιολογικού Πάρκου αποτελούσε μέχρι σήμερα «ταμπού» για όλους του εμπλεκόμενους, δεδομένου ότι ο χώρος θεωρείται αρχαιολογικός, ανήκει στη δικαιοδοσία του Τμήματος Αρχαιοτήτων και απαιτείται η σύμφωνος γνώμη του για οποιαδήποτε μεταβολή στη λειτουργία του.

Προσπάθειες στο παρελθόν για να επιτραπεί μερική αλλαγή χρήσης του χώρου στάθμευσης προσέκρουσαν πάντοτε στην κάθετη άρνηση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, γι’ αυτό και ο Δήμος Πάφου δεν επανέφερε μέχρι την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης θέμα χρήσης.

Η αύξηση όμως του κόστους συντήρησης και καθαρισμού τα τελευταία χρόνια ώθησαν τον Δήμο Πάφου να σχεδιάζει την επισημοποίηση του αιτήματός του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το τελευταίο διάστημα οι εμπλεκόμενες κρατικές Αρχές διαμηνύουν ότι δεν θα εμφανίζονταν το ίδιο αρνητικές όσο προηγουμένως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεδομένου ότι και οι ίδιες γίνονται δέκτες έντονων παραπόνων για την εικόνα της περιοχής.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!