tromaktiko: Νέα έρευνα για τις υπερωρίες των δύο γιατρών στο Νοσοκομείο Λεμεσού

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Νέα έρευνα για τις υπερωρίες των δύο γιατρών στο Νοσοκομείο Λεμεσού



Από έρευνα σε έρευνα πάει το θέμα της πιθανής κατάχρησης υπερωριών από γιατρούς του δημοσίου, καθώς η πειθαρχική που βρισκόταν σε εξέλιξη από τον περασμένο Νοέμβριο ως γνωστό διεκόπη...
(μετά και από εισήγηση της ίδιας της εισαγγελέως της Δημοκρατίας Ρένας Πετρίδου η οποία είχε διοριστεί ερευνών λειτουργός) και την περασμένη εβδομάδα το Yπουργικό Συμβούλιο, αφού ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση του, ενέκρινε εισήγηση του υπουργού Υγείας για έναρξη νέας έρευνας αυτή τη φορά διοικητικής.

Βεβαίως, η απόφαση για διερεύνηση των υπερωριών στα νοσοκομεία αυτή τη φορά φαίνεται να είναι οριστική αφού και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Σταύρος Μαλάς, σε απαντητική του επιστολή προς τη βουλευτή Στέλλα Κυριακίδου καταγράφει και τους λόγους για τους οποίους η πειθαρχική έρευνα που διεξαγόταν εναντίον δύο συγκεκριμένων γιατρών της Λεμεσού διεκόπη.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαλάς, «η ερευνών λειτουργός (εισαγγελέας της Δημοκρατίας Ρένα Πετρίδου) με σχετική επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας ανέφερε ότι το θέμα που καλείται να ερευνήσει πιθανώς δεν αφορά μια πειθαρχική παρατυπία ενός ή δύο γιατρών του γενικού νοσοκομείου Λεμεσού, γι’ αυτό κατά τη γνώμη της απαιτείται διερεύνηση ολόκληρου του συστήματος σε όλες τις βαθμίδες και τα τμήματα του νοσοκομείου αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης των περιστατικών κατά τις εφημερίες ή/και τον τρόπο διαχείρισης των εφημεριών ή των εκτάκτων κλήσεων γιατρών που δεν ήταν σε εφημερία, τον τρόπο διεκδίκησης των υπερωριών και τον τρόπο επαλήθευσης των απαιτήσεων πριν την καταβολή υπερωριακής αποζημίωσης».

Η κ. Πετρίδου, αναφέρει επίσης ότι κατά τη γνώμη της «η συνέχιση της πειθαρχικής έρευνας δεν θα έχει πλήρη ή ικανοποιητικά αποτελέσματα και η προώθηση της εναντίον ενός ή δύο γιατρών θα είναι ατελής». Ως εκ τούτου εισηγήθηκε τη διακοπή της έρευνας και την ανάθεση της σε ανακριτική ομάδα.

Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Υγείας, μετά από αυτή την εξέλιξη, ο ίδιος ζήτησε και έλαβε από το Υπουργικό Συμβούλιο έγκριση για διακοπή της πειθαρχικής έρευνας και στη συνέχεια αποφασίστηκε η διεξαγωγή διοικητικής έρευνας η οποία «θα εξετάσει τον τρόπο διαχείρισης των εφημεριών των ιατρικών λειτουργών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, των εκτάκτων κλήσεων τους όταν δεν ήταν σε εφημερία, τον τρόπο διεκδίκησης υπερωριών και τον τρόπο επαλήθευσης των απαιτήσεων τους πριν την καταβολή υπερωριακής αποζημίωσης, καθώς και οτιδήποτε άλλο συναφές προκύψει κατά την πορεία της έρευνας».

Η διοικητική αυτή έρευνα θα είναι όμως στην ουσία μια πιο «γενική» συνέχιση της πειθαρχικής που διεκόπη καθώς η κ. Πετρίδου θα πρέπει να «παραδώσει κάθε τεκμήριο που συνέλεξε και κάθε κατάθεση που έχει λάβει μέχρι τώρα».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!