tromaktiko: Γραφεία Τελετών ζητούν να εξαιρεθούν οι νεκροφόρες από τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Γραφεία Τελετών ζητούν να εξαιρεθούν οι νεκροφόρες από τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας



Στο ΣτΕ προσέφυγαν πέντε σωματεία ιδιοκτητών γραφείων τελετών και επτά κάτοχοι νεκροφόρων, ζητώντας να ακυρωθεί πρόσφατη απόφαση του...
υπουργού Οικονομικών, με την οποία οι νεκροφόρες και τα ασθενοφόρα χαρακτηρίζονται πλέον επιβατικά αυτοκίνητα και πληρώνουν αυξημένα τέλη κυκλοφορίας.

Για παράδειγμα -όπως αναφέρεται στην αίτηση ακύρωσης- ένας ιδιοκτήτης νεκροφόρας ο οποίος κατέβαλε 22 ευρώ το 2011 για τέλη κυκλοφορίας, τώρα κλήθηκε να πληρώσει 1.320 ευρώ, ενώ δεύτερος ιδιοκτήτης πλήρωνε 95 ευρώ και το 2012 πλήρωσε 1.100 ευρώ.

Τα σωματεία υπογραμμίζουν ότι στο αντικείμενο εργασιών των γραφείων τελετών δεν περιλαμβάνεται «η μεταφορά αυτή καθεαυτή πραγμάτων ή προσώπων, τουτέστιν η άσκηση μεταφορικού έργου και μάλιστα έναντι κομίστρου, αλλά αντιθέτως η διοργάνωση μίας πλήρους νεκρικής τελετής, στα πλαίσια της οποίας συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά του ίδιου του νεκρού, προς τιμήν του οποίου λαμβάνει χώρα».

Ακόμη, μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι «ο μοναδικός πραγματικός λόγος αλλαγής του τρόπου αντιμετώπισης των νεκροφόρων ως απλών επιβατικών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης και του υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας τους είναι τεχνηέντως η αύξηση των φορολογικών εσόδων του κράτους».
kathimerini
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!