tromaktiko: Για λαϊκισμό στην Πάτρα, κάνει λόγο αναγνώστης

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Για λαϊκισμό στην Πάτρα, κάνει λόγο αναγνώστης



«Οι μάσκες έπεσαν! Η Δημοτική Αρχή, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά, αρνούνται το δικαίωμα να έχει την δυνατότητα κάθε λαϊκή οικογένεια νερό στο σπίτι της, όταν δεν έχει να το πληρώσει...Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ εν’ ονόματι της νομιμότητας (!) μάλιστα αρνήθηκε να εφαρμόσει την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην κόβεται το νερό, κινδυνολογώντας μάλιστα ότι…»

Αυτή είναι η απάντηση των εκπροσώπων του κόμματος της κ. Παπαρήγα (η οποία εδώ και πολλά χρόνια έχει αυτοαναγορευτεί προστάτης των λαϊκών μαζών και θεσμών χωρίς να αναφέρεται από κανένα ότι σπούδασε την κόρη της στο Λαϊκό Σχολείο με την Λαϊκή ονομασία: ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ).

Οι αντιδράσεις του ΚΚΕ, αλλά και η άκριτη συνταύτιση για αντιπολιτευτικούς λόγους των άλλων δημοτικών συμβούλων, οδήγησαν στην πρόσφατη παραίτηση του προέδρου της ΔΕΥΑΠ κ. Κοντοέ και αναδέχθηκε το θέμα του λαϊκισμού στην άσκηση πολιτικής.

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ υποστήριξε πως σέβεται την απόφαση του Σώματος, πρόσθεσε όμως ότι δεν στέκει νομικά και ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην Επιχείρηση, διότι τα έσοδα της επιχείρησης από την πληρωμή των λογαριασμών θα καταρρεύσουν και μαζί με αυτά και η ΔΕΥΑΠ, καθώς αποτελούν το μοναδικό πόρο ζωής της. Ωστόσο ο ίδιος παραμένει στο πόστο του ως «υπηρεσιακός», και θα παραμείνει για να ενημερώσει τον διάδοχό του.

Στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα ο λαϊκισμός είναι κάτι παραπάνω από λήμμα σε λεξικό, είναι πολιτικό ήθος και στάση ζωής. Όλες οι πράξεις, κάθε λόγος, οποιαδήποτε θέση των λαϊκιστών προκύπτουν δήθεν μέσα από την επιθυμία τους να βοηθήσουν το λαό. Φράσεις όπως «για το καλό του λαού, για να έχει κάθε λαϊκή οικογένεια νερό στο σπίτι της, όταν δεν έχει να το πληρώσει!, κλπ», έγιναν παντιέρα τα χρόνια της μεταπολίτευσης για κάθε πολιτικάντη-πολιτικό.

Υπάρχει αντίδοτο στο λαϊκισμό; Δυστυχώς όχι. Αν υπήρχε δεν θα είχαμε φθάσει στα σημερινά χάλια, να είμαστε η χλεύη των ηττημένων και να ξεπουλάμε, ότι έχουμε και δεν έχουμε, σε Κινέζους, Τούρκους, Γερμανούς, σε κάθε Εθνική, η πολυεθνική Α.Ε. που έχει στοιχειώδη λογική και οργάνωση.

Ο Πατραϊκός Λαός μπορεί να βγάλει συμπεράσματά του...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!