tromaktiko: Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το θέμα αποτέφρωσης των νεκρών

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το θέμα αποτέφρωσης των νεκρών



Με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο, να παρακολουθούν βουβά τις εξελίξεις, στην σημερινή συνεδρίαση του...
Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση, η εισήγηση του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη για δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στο Κοιμητήριο "Κούκος".

Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου, η κατασκευή του Αποτεφρωτηρίου θα γίνει στο υφισταμένο κτίριο του Κοιμητηρίου με κόστος εξοπλισμού 1.200.000 ευρώ, ενώ από κάθε αποτέφρωση, ο Δήμος Βόλου, προβλέπεται να εισπράττει από 500 έως 600 ευρώ, με την διάρκεια της διαδικασία να μην ξεπερνά την μία περίπου ώρα.

Πρόκειται σαφώς για ένα έργο που συμφέρει σε όλους, Δήμο και Δημότες ή καλύτερα στην πλειοψηφία, αφού θα πλήξει οικονομικά παραδοσιακούς επαγγελματικούς κλάδους, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν με βασικό αντικείμενο τις τελετές.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, πάντως, υπό τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο, μέχρι στιγμής παρακολουθεί βουβά τις εξελίξεις, αναμένοντας την σημερινή ψήφιση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε αν χρειαστεί να αντιδράσει, όπως αναφέρουν ιερατικές πηγές.

Σε κάθε περίπτωση είναι ολοένα και περισσότεροι εκείνοι που καθημερινά ενστερνίζονται την επιλογή της αποτέφρωσης, ενώ και οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών κλάδων, που πραγματεύονται με το θέμα, δηλώνουν έτοιμοι να ακολουθήσουν το ρεύμα εάν χρειαστεί.
e-volos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!