tromaktiko: Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον ΟΑΕΔ στον Βόλο

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον ΟΑΕΔ στον Βόλο



Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Νομού Μαγνησίας "Μήτσος Παπαρήγας", η... Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου-Χάρτου και Γραφικών Τεχνών αλλά και το Σωματείο Εργαζομένων στη ΒΕΚ-ΜΕΚ., έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Βόλο.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται ενάντια στην μείωση των επιδομάτων του ΟΑΕΔ που φτάνει το 22%, φτάνοντας έτσι το επίδομα ανεργίας μόλις στα 359 ευρώ.

Επίσης, διαμαρτύρονται ενάντια στην μείωση της παροχής προστασίας της μητρότητας που δίνεται για έξι μήνες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ακόμα ένα εμπόδιο στα νέα ζευγάρια σε ότι έχει να κάνει με την απόκτηση παιδιών.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται όμως και ενάντια στις μειώσεις των εποχιακών βοηθημάτων, του επιδόματος στράτευσης και γενικότερα στις μειώσεις άλλων βοηθημάτων σε συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Οι διαμαρτυρόμενοι καλούν όλους τους αργαζόμενους αλλά και τους ανέργους σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα διεκδικώντας να μη μειωθεί το επίδομα ανεργίας, όπως και κανένα άλλο επίδομα του ΟΑΕΔ, τη διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας, έκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους ανέργους, μείωση των τιμολογίων ΔΕΚΟ κατά 30%, δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών στα παιδιά των ανέργων, επιδότηση ενοικίου στο 100% και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!