tromaktiko: ΤΤ: «Σηκώνει μανίκια» για μια καθαρή Ελλάδα

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΤΤ: «Σηκώνει μανίκια» για μια καθαρή Ελλάδα



«Τα μανίκια», για χάρη της εκστρατείας «Καθαρίζουμε την Ελλάδα», έχει «σηκώσει» το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη εκστρατεία... καθαρισμού της χώρας, που έχει γίνει μέχρι σήμερα στη χώρα.

Η καμπάνια «Καθαρίζουμε την Ελλάδα», συνεπής στο ραντεβού της, συνεχίζει να ταξιδεύει ανά την Ελλάδα, ξαναζωντανεύοντας από γειτονιές, πάρκα και παραλίες, μέχρι ποτάμια και δάση.

Το ΤΤ, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΣΚΑΙ και με κεντρικό σύνθημα «μαζί παίρνουμε την καθαριότητα στα χέρια μας», συμμετέχει ενθαρρύνει και συντονίζει, κατά ομάδες, τους εργαζόμενους στο ευρύτατο δίκτυο των καταστημάτων του σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετέχουν στις κατά τόπους ενέργειες που θα προκρίνονται.

Το πρόγραμμα «Καθαρίζουμε την Ελλάδα» καλύπτει γεωγραφικά ένα μεγάλο εύρος «δρομολογίων» και ποικιλία ενεργειών για το περιβάλλον, στηριζόμενο στην εθελοντική συμμετοχή ατόμων, τοπικών φορέων, σχολείων. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν δράσεις και περιοχές για να συμπεριληφθούν στην εκστρατεία.

Το διάστημα που πέρασε, η εκστρατεία έκανε «στάση» σε Λαγκαδά, ΣΕΦ, Σκιάθο και Φθιώτιδα. Στον Λαγκαδά, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας, ο δήμος, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και τον ΣΚΑΙ, διοργάνωσαν καθαρισμό του δάσους στην κοινότητα Ασκού, ενώ μαθητές από τη Σιβιτανίδειο Επαγγελματική Σχολή, σε συνεργασία με φορείς από τον Πειραιά καθάρισαν την παραλία του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Στη Σκιάθο οι πολιτιστικοί σύλλογοι, σε συνεργασία με τον δήμο, διοργάνωσαν εβδομάδα καθαριότητας σε παραλίες και δάση, ενώ στη Φθιώτιδα ο περιβαλλοντικός σύλλογος ΠΡΟΒΟΜΑΣΤΟΡΕΣ διοργάνωσαν εθελοντικό καθαρισμό σε ορεινά μονοπάτια.

Κάνοντας πράξη τη βασική του φιλοσοφία και στρατηγική για μια όμορφη, καθαρή Ελλάδα, το ΤΤ συνεχίζει να δίνει το «παρών» στην πιο μεγάλη εθελοντική προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας του ζωής του πολίτη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!