tromaktiko: Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο δημαρχείο Νέας Ιωνίας

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο δημαρχείο Νέας Ιωνίας



Τη στήριξη του στο Κίνημα της Πατάτας εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας σε επίσκεψη του μαζί με κλιμάκιο του κόμματος στο δημαρχείο της Νέας Ιωνίας την... Τετάρτη 7 Μαρτίου.

Το κίνημα που στόχο έχει να προμηθεύονται οι πολίτες φτηνά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς χωρίς μεσάζοντες έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις την πρώτη ημέρα υποδοχής αιτήσεων στο Δήμο Νέας Ιωνίας 700 πολίτες συμπλήρωσαν τη σχετική φόρμα και έκαναν τις παραγγελίες τους για πατάτες και ελαιόλαδα. Μάλιστα μέχρι την ώρα που γράφαμε αυτές τις γραμμές οι παραγγελίες για τις πατάτες είχαν ξεπεράσει τους 21 τόνους!

Ο κ. Τσίπρας είχε αρχικά μια συνάντηση με τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλή Γκότση στο γραφείο Δημάρχου παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην Δημάρχου, κ. Πέτρου Μπουρδούκου και άλλων εκπροσώπων της διοίκησης. Εκεί συζητήθηκε τόσο το ζήτημα των αγροτικών προϊόντων και των λαϊκών αγορών εν γένει όσο και άλλα ζητήματα της επικαιρότητας όπως το χαράτσι της ΔΕΗ και το αλαλούμ που επικρατεί σχετικά με την πληρωμή του. Την άποψη πως το κράτος δεν λειτουργεί και ότι οι δήμοι δεν μπορούν να έρχονται συνέχεια να το υποκαθιστούν εξέφρασε ο κ. Μπουρδούκος που ναι μεν θεώρησε ως χρήσιμες αυτές τις ενέργειες αλλά εξέφρασε και τον προβληματισμό του κατά πόσο θα μπορούν να συνεχίζονται επ' αόριστον από τη στιγμή που οι δήμοι υποχρηματοδοτούνται.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Τσίπρας μαζί με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετέβησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ήταν γεμάτη από πολίτες που έκαναν αιτήσεις. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με κάποιους από αυτούς όπως και με υπαλλήλους και στη συνέχεια έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μαζί με τον Δήμαρχο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψη του όμως δεν τελείωσε εκεί καθώς ακολούθησε συνάντησή του με μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Νέας Ιωνίας , με τους οποίους συζήτησε διάφορα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στους δήμους αυτό το διάστημα.

• “Να βγουν μπροστά οι πολίτες με τη βοήθεια της Αυτοδιοίκησης”

Μετά το τέλος της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον Δήμαρχο οι δύο άνδρες έκαναν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε τα εξής: “Είναι ένα πρότυπο αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης που σπάει τα δεσμά της αισχροκέρδειας που θέλει να επιβάλλει αυτό το σύστημα της γενικευμένης εκμετάλλευσης στους παραγωγούς τη στιγμή που το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και φυσικά και ο μικρομεσαίος αγρότης-παραγωγός στενάζει. Το χαιρετίζουμε αυτό το κίνημα. Είναι ελπιδοφόρο και έχει αποτελέσματα. Χαιρετίζουμε την προσπάθεια πολλών δήμων και δημοτικών αρχών να ενισχύσουν τη δυνατότητα παραγωγών-καταναλωτών να σπάσουν τα δεσμά και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις επιβίωσης για τους παραγωγούς αλλά και φτηνής πρόσβασης σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης στους καταναλωτές. Ο Δήμος Νέας Ιωνίας και άλλοι δήμοι έχουν πάρει αυτήν την πρωτοβουλία. Καλούμε και άλλες δημοτικές αρχές να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια. Τέλος πιστεύουμε ότι τα κόμματα του μνημονίου έχουν τεράστια ευθύνη γιατί έχουν στηρίξει αυτό το σάπιο κίνημα των μεσαζόντων και της εκμετάλλευσης. Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς δεν νοιάστηκε τη στιγμή που μειώνοντας τα εισοδήματα να μειωθούν και οι τιμές στα ράφια των σουπερ-μαρκετ. Ίσως είναι η ώρα να διεκδικήσουν οι πολίτες από τα κάτω με τη βοήθεια βέβαια της αυτοδιοίκησης και όλων εκείνων των φορέων που πρέπει να συμβάλλουν σε αυτήν την προοπτική”.

Η αντίστοιχη δήλωση του Δημάρχου Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλή Γκότση, έχει ως εξής: “Οι δήμοι θεώρησαν πως έχουν υποχρέωση και καθήκον να στηρίξουν και την παραγωγή των παραγωγών και να βοηθήσουν να έχουν οι καταναλωτές φθηνότερα προϊόντα. Για αυτό το λόγο συμμετέχουμε και εμείς σε αυτό το Κίνημα. Ήδη η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη, κάτι που έχει διπλή σημασία κατά τη γνώμη μου. Πρώτον, ότι οι πολίτες θέλουν φτηνά προϊόντα και δεύτερον ότι στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες που προσπαθούν να αλλάξουν το σκηνικό που υπήρχε μέχρι σήμερα στο χώρο του εμπορίου...θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε σε μια πιο μόνιμη βάση ώστε και να μπορούν οι δημότες να προμηθεύονται φτηνά προϊόντα αλλά και να μπορούμε να βοηθάμε την αγροτική παραγωγή”.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!