tromaktiko: Μήνυμα αναγνώστη: Με τη φόρα της πατάτας

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Μήνυμα αναγνώστη: Με τη φόρα της πατάτας



Όλοι είδαμε με καλό μάτι το κίνημα της πατάτας. Προσοχή όμως. Μέχρι τώρα πάνε όλα καλά γιατί πρόκειται για ένα δημοφιλές προϊόν μεγάλης λαϊκής κατανάλωσης... που διατίθεται στη μισή τιμή από το φτηνότερο σουπερμάρκετ.

Είδαμε όμως και παραγωγούς άλλων ειδών όπως τους φασολοπαραγωγούς των Πρεσπών που σπεύδουν και αυτοί να πουλήσουν το φασόλι τους, αλλά προς 4 ευρώ το κιλό! Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται;

Αδέρφια το κίνημα της πατάτας δεν είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να ξεπουλά ο κάθε πικραμένος. Τα φασόλια σας καλά είναι αλλά ποιος σας είπε ότι τα τρώει ο λαουτζίκος των 400 ευρώ; Πηγαίνετε να τα δώσετε κατά Κηφισιά και Πολιτεία μεριά και έξω από τα σπίτια των πλουσίων.

Εκτός και αν τα βάλετε 2 ευρώ και πολλά είναι και όχι 4 που ζητάτε. Εξ άλλου στην κεντρική αγορά της Αθήνας δεν κάνουν πάνω από 4,5 ευρώ και όχι 8 ευρώ όπως είπε ένας από σας σήμερα σε μια ενημερωτική εκπομπή. Είπαμε να βοηθήσουμε τους πατατάδες επειδή φέρθηκαν ντόμπρα, όχι όμως και να τα ισοπεδώσουμε όλα.

Το ίδιο και με τα αρνιά. Και δω αδέρφια τα σουπερ μάρκετ πουλάνε 7,5 ευρώ το κιλό και η κεντρική αγορά της Αθήνας από 6,5. Προς τι λοιπόν η ποθούμενη τιμή των 7,5 ευρώ που προαναγγέλλετε; Γιατί βρίσκετε την υψηλότερη τιμή π.χ των 12 ευρώ ενός συνοικιακού ακριβού κρεοπωλείου και συγκρίνεστε μ’ αυτήν; Με τα μυαλά αυτά να είστε σίγουροι πως οι μεγάλοι προμηθευτές θα βρούνε πολύ φτηνότερα αρνιά για να γεμίσουν την αγορά.

Αφήστε λοιπόν κατά μέρος τις ποθητές τιμές και προσγειωθείτε αν θέλετε στην πραγματικότητα για να ξεπουλήσετε. Όταν λέμε μισές τιμές το εννοούμε. Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο.

Οι δήμαρχοι και οι διοργανωτές να βάλουν προτεραιότητες στη διάθεση προϊόντων σε αποδεκτές τιμές και να ενθαρρύνουν πραγματικές πρωτοβουλίες παραγωγών πριν ξεφτιλιστεί η δυναμική του κινήματος της πατάτας.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!