φαίνεται, η πορεία των γυναικών ακόμα και σήμερα συχνά ανακόπτεται λίγο πριν από την κορυφή. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάσει της οποίας μόλις μία στις επτά θέσεις (13,7%) σε διοικητικά συμβούλια ευρωπαϊκών εταιρειών καταλαμβάνεται από γυναίκα....
Το ποσοστό -αν και βελτιωμένο από το αντίστοιχο του 2010 που ήταν 11,8%- δεν θεωρείται καθόλου ικανοποιητικό από την αρμόδια Επίτροπο Δικαιοσύνης, Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία πλέον εξετάζει και τη θέσπιση ποσοστώσεων, καθώς με τον σημερινό ρυθμό θα χρειάζονταν περίπου? 40 χρόνια, προκειμένου να επιτευχθεί ένα ισοζύγιο των δύο φύλων στις θέσεις ευθύνης.
Όπως αναφέρει το Έθνος, σημαντικά μικρότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο είναι το ποσοστό των γυναικών που συμμετέχουν στα συμβούλια μεγάλων εταιρειών στη χώρα μας.
Τον Ιανουάριο έφτανε το 7,4% και παρόλο που ήταν ενισχυμένο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια που ήταν 6,2% το 2010 και 6,5% το 2011, παραμένει χαμηλό.
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (84%), σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, πιστεύει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να εκπροσωπούνται ισότιμα σε ηγετικές θέσεις εταιρειών καθώς, όπως σημειώνουν:
* έχουν τα ίδια προσόντα με τους άντρες (62%)
* είναι ζήτημα ίσων δικαιωμάτων (55%)
* θα ενθάρρυνε και άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα (32%).