tromaktiko: Για δικαστικούς αγώνες ετοιμάζονται οι αγελαδοτρόφοι στην Λάρνακα

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Για δικαστικούς αγώνες ετοιμάζονται οι αγελαδοτρόφοι στην Λάρνακα



Για δικαστικούς αγώνες ετοιμάζονται οι Αγελαδοτρόφοι, στο Κίτι και τα υπόλοιπα αγελαδοτροφεία της επαρχίας Λάρνακας, για το θέμα του πρότυπου του χαλουμιού. Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Αγελαδοτρόφων, κ. Σάββας Ευαγγέλου, δήλωσε ότι οι αγελαδοτρόφοι δεν συμφωνούν και δεν αποδέχονται την συμφωνία του προεδρικού για την ποσόστωση του αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος.

Είπε επίσης πως δεν μπορεί τα πρότυπα να γίνονται πίσω από ένα γραφείο ή να καλούνται δέκα άτομα και να βγάζουν πρότυπο. «Το πρότυπο, είναι πρότυπο. Από το 1985 υπάρχει ένα πρότυπο το οποίο λειτουργεί και οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 7 εκατομμύρια στο εξωτερικό και άλλα 3 εκατομμύρια στη Κύπρο». «Αυτό το πρότυπο έμαθε ο κόσμος και δεν θα έρθει ο κ. Υπουργός να επιβάλει διαφορετικό είδος χαλουμιού επειδή διαμαρτυρήθηκαν δέκα άτομα έξω από το Προεδρικό. Μπορούμε να πάμε κι' εμείς έξω από το Προεδρικό, όχι μια εβδομάδα αλλά ένα μήνα να χύσουμε όχι 10 τόνους και 20, αλλά 200 και 300 τόνους. Τότε θα αλλάξει το πρότυπο», διερωτήθηκε ο Σάββας Ευαγγέλου.

«Εμείς θα πάμε δικαστικώς, την θεωρούμε άκυρη την απόφαση αυτή. Και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα κόμματα τα οποία θα πάνε στη Βουλή για να γίνει νομοσχέδιο, να δίδει το δικαίωμα του κ. Υπουργού, να σκεφθεί διπλά και τριπλά, να ακούσει και τους αγελαδοτρόφους, τι έχουν να σχολιάσουν», είπε ο κ. Ευαγγέλου. Από την ημέρα που στάληκε το πρότυπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι αυτό το χαλούμι που κάνουν αυτή την στιγμή και ήταν στη Κυπριακή Δημοκρατία για ενστάσεις, ήταν πρόβειο, ή αιγινό ή μείγμα αυτού από αγελαδινό κατέληξε ο Σάββας Ευαγγέλου.

Η Παγκύπρια Οργάνωση Αγελαδοτρόφων απέκτησε εδώ και δύο μήνες σύγχρονο Τυροκομείο στη Βιομηχανική/Βιοτεχνική περιοχή Αθηένου για την εξυπηρέτηση των πολλαπλών αναγκών του Κλάδου γενικά και της παρασκευής χαλουμιού με βάση το πρότυπο ειδικά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!