tromaktiko: Καταγγελία αναγνώστη! Θέλει την κατάργηση των πολεοδομιών

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Καταγγελία αναγνώστη! Θέλει την κατάργηση των πολεοδομιών



Στις αρχές του 2004 εκτισα στο Ν Πιερίας ,χωρίς αδεια σε εκτός σχεδίου περιοχή , ενα σπίτι 57 τμ με σοφίτα ιδιου εμβαδού.
Ενας Υπάλληλος της Πολεοδομίας μου ζήτησε,χωρίς περιστροφές , δεκα χιλιάδες ευρώ ωστε να μη μου επιβάλλει το μεγάλο πρόστιμο που αναλογούσε.

Εγώ επειδή ημουν Δημόσιος Υπάλληλος και φοβήθηκα να ρθώ σε διαπραγματευσεις μαζί του .Τότε αρχισε η περιπετειά μου. Μου επέβαλλε περίπου 9.500 ευρώ πρόστιμο, για κάθε χρόνο που διατηρούσα το αυθαίρετο ,ποσό που αδυνατούσα να πληρώσω και αναγκάστηκα να προσφύγω στο Διοικητικο Εφετείο για να μου μειώσουν τα πρόστιμα και να μη μου κατασχέσουν ενα αγροτεμάχιο που κατείχα.

Την αυθαιρεσία του Υπαλλήλου την διαπίστωνες απο τους βεβαιωτικούς καταλόγους που απέστελνε στην Εφορεία.Εκεί άλλα πρόστιμα χιλιάδων ευρώ και άλλα εκατοντάδων ευρώ, για αυθαίρετα κτίσματα ιδιου περίπου εμβαδού, ανάλογα με τον αν τον είχες δωροδοκήσει η οχι.

Γι'αυτόν το λόγο το 2008 εκανα αγωγή στον Εισαγγελέα του Νομού, για τις αυθαιρεσίες της Πολεοδομίας,ο οποίος ακόμη δεν με κάλεσε για να αποδείξω τις καταγγελίες μου.

Τον προαναφερθέντα Υπάλληλο συνέλαβε να χρηματίζεται τον Ιούλιο του 2009 η Υπηρεσία δίωξης Οικονομικού εγκλήματος μετά απο καταγγελία αλλου πολίτη και δικάστηκε πρωτόδικα με 15 μήνες και τριετή αναστολή.Πιθανόν να βρίσκεται ακόμη στη θέση του .

Ευτυχώς που ψηφίστηκε ο Νόμος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και πλήρωσα δεκα πέντε χιλιάδες στο Κράτος ,χωρίς να πληρώσω δεκάρα στον ''κοπρίτη '' Υπάλληλο της Πολεοδομίας.

Πρέπει επίσης να καταλάβουν οι Κυβερνώντες οτι, οταν τα προστιμα είναι πολύ μεγάλα, το κράτος δεν εισπράτει τίποτα, αφού προλαβαίνουν να τα ''πάρουν'' οι Υπαλληλοι του.

Ενας Συνταξιούχος Καθηγητής
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!