tromaktiko: Νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Σάμου

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Σάμου



Με στάσεις εργασίας ετοιμάζονται να απαντήσουν την ερχόμενη Τετάρτη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης που...
πραγματοποίησαν την Πέμπτη το μεσημέρι αφού δεν τους ικανοποιεί η απάντηση της διοίκησης που αφορά στην πληρωμή των οφειλών για αργίες και εξαιρέσιμα για τον μήνα Αύγουστο.

Τα υπόλοιπα χρήματα, περίπου 104.000 ευρώ, για τους υπόλοιπους μήνες, δεν γνωρίζουν πότε θα δοθούν και για το λόγο αυτό θα αποστείλουν εξώδικα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Υγείας ,την ΔΥΠΕ αλλά και την διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου για να διασφαλίσουν την εξόφλησή τους.

Εξάλλου τα προβλήματα στον τομέα της υγείας είναι πολλά Όσον αφορά το θέμα των ασθενοφόρων υπάρχουν μέρες που το νησί έχει μόνο ένα ασθενοφόρο. Συγκεκριμένα στο ΕΚΑΒ από τους 6 εργαζόμενους δουλεύουν 4 ( ένα άτομο με άδεια ανατροφής και ένα άτομο με μακροχρόνια αναρρωτική άδεια ), στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου υπήρχαν 4 οδηγοί εκ των οποίων ο ένας συνταξιοδοτήθηκε ενώ στο Κέντρο Υγείας υπάρχουν 3 οδηγοί. Από τα τρία ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ το ένα είναι σε λειτουργία (δύο στο συνεργείο), από τα δύο που διέθετε το Νοσοκομείο δεν κυκλοφορεί κανένα λόγω βλάβης ενώ στο Κέντρο Υγείας από τα δύο λειτουργεί το ένα γιατί το άλλο είναι για απόσυρση. Άρα κυκλοφορούν δύο ασθενοφόρα σε όλο το νησί για όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες!

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!