Ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Φώφη Γεννηματά διαγκωνίζονται για τον διόλου άτυπο ρόλο του «Νο2», με τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ να έχει σαφές και διακριτό προβάδισμα, λόγω και της σημαντικής προβολής που αναμένεται να έχει, ως εκ της θέσεώς της.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και η Άννα Διαμαντοπούλου υπέστειλαν τη σημαία των προσωπικών φιλοδοξιών τους, λόγω του τρόπου με τον οποίο έκαναν βήματα άτακτης υποχώρησης.
Ο Χρήστος Παπουτσής «τσαλακώθηκε» προκαταβολικά, από τη στιγμή που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές, για να είναι και εκείνος υποψήφιος πρόεδρος.
Ο Γιάννης Ραγκούσης απ’ την άλλη, τείνει να εξελιχθεί από πολύ νωρίς, στο αντίπαλο δέος του Ευάγγελου Βενιζέλου. Προτού ακόμη εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε σπεύσει να ιδρύσει το Ρεύμα, την πρώτη εσωκομματική τάση, ενώ έκτοτε κρατά αποστάσεις ασφαλείας από τη νέα ηγεσία.
Η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να μην τον συμπεριλάβει σε μια εκλογική επιτροπή η οποία αριθμεί 75 μέλη, δείχνει ότι ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία διάθεση να αναζητήσει φόρμουλα πολιτικής επικοινωνίας με τον άλλοτε πανίσχυρο υπουργό Εσωτερικών.
Μόνο που ο Γιάννης Ραγκούσης δεν είναι αδύναμος όπως ο Παύλος Γερουλάνος, ούτε βρίσκεται σε δύσκολη θέση όπως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που αμφότεροι έμειναν εκτός εκλογικής επιτροπής.
Όσο πια μακριά από τη «νέα Ιπποκράτους» κινείται ο Γιάννης Ραγκούσης, τόσο μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων θα έχει. Για να οικοδομήσει το προφίλ της εναλλακτικής λύσης για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και να συγκεντρώνει γύρω του όσους είναι δυσαρεστημένοι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους πολιτικούς συμμάχους του.