tromaktiko: Το πολιτικό ήθος πήγε περίπατο

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Το πολιτικό ήθος πήγε περίπατο



Αυτό αντιλαμβάνομαι ως ένα απλός πολίτης. Κι αυτό γιατί από τη μια έχουμε τον κ. Τζίμα που επαίρεται δαφνών και βαΐων από τους Δραμινούς για την ηρωική του έξοδο από τη ΝΔ, μια έξοδο που την έκανε για το...
καλό των Δραμινών και φυσικά- όπως επικαλείται- λόγω του αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, το οποίο με ψήφισμα του ζητούσε από τους τρεις βουλευτές να καταψηφίσουν το μνημόνιο.

Να σημειωθεί ότι σε άλλες περιπτώσεις -ουκ ολίγες- τα ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου δεν αποτελούσαν παρά κουρελόχαρτα άνευ αξίας και σημασίας, τη δεδομένη όμως στιγμή αποτελούν άλλοθι.

Και γιατί αποτελούν άλλοθι;

Γιατί απλούστατα βολεύει, για να ρίξουμε τη χολή μας σε πολιτικούς μας αντιπάλους, που δεν τους χωνεύουμε και φυσικά δεν τους θέλαμε και δεν τους θέλουμε στο δρόμο μας.

Δεν κατανοώ γιατί ο κ. Τζίμας, μια συνειδητή του επιλογή, την οποία και χειροκρότησαν πάρα πολλοί Δραμινοί, προσπαθεί, γιατί περί προσπάθειας πρόκειται, να την εξευτελίσει και να την υποβιβάσει, με τις εμπαθείς δηλώσεις του κατά του προσώπου του Θ. Μαργαρίτη;

Κύριοι Τζίμα, καλά κάνατε και καταψηφίσατε το Μνημόνιο. Ήταν προσωπική σας επιλογή και για τους λόγους που εσείς κρίνατε ότι θα έπρεπε να κάνετε. Λογικοί ή μη, δεν θα σας κρίνω εγώ. Δική σας ήταν η απόφαση.

Ωστόσο αναρωτιέμαι:

Γιατί σας πείραξε τόσο πολύ η δήλωση του Θωμά Μαργαρίτη, ο οποίος και είπε ότι έπρεπε τη δεδομένη στιγμή να ψηφιστεί το Μνημόνιο Νο2, διαφορετικά τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για τη χώρα μας;

Σας πείραξε επειδή μία εβδομάδα πριν συνυπέγραψε το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, που σας καλούσε να καταψηφίσετε το μνημόνιο;

Από πότε, αντί να έχει αυτός πρόβλημα ευθιξίας, για τις δηλώσεις του, έχετε εσείς για λογαριασμό του;

Μήπως σας πείραξε γιατί απλούστατα δεν περιμένατε τη διαγραφή σας από τη ΝΔ και δεν μπορείτε να χωνέψετε, πως μπορεί αυτός να είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και όχι εσείς, που δώσατε τόσους αγώνες για τη ΝΔ;

Θα μπορούσατε κ. Τζίμα να κάνετε κομματική πειθαρχεία και να μην συνέβαιναν σήμερα, όλα αυτά που συμβαίνουν, και να μη «διαγραφόταν» όπως λέτε μια πολιτική διαδρομή 38 χρόνων. Αν και αυτά προσωπικά τα ακούω λόγια βερεσέ.

Αν πάλι τη δεδομένη στιγμή βάλατε το καλό της χώρας και του τόπου σας πάνω από κάθε τι άλλο, η διαγραφή σας από ην ΝΔ δεν θα έπρεπε να σας πειράξει τόσο πολύ και φυσικά δεν θα κάνατε τις επιθέσεις που κάνετε, ξεδιπλώνοντας στους Δραμινούς που τόσο αγαπάτε, ένα πρόσωπο που ενδεχομένως δεν γνώριζαν ότι είχατε και ενδεχομένως και να μη τους αρέσει.

Τελικά η εμπάθεια που βγάζετε προς το πρόσωπο του Θ. Μαργαρίτη, εκτιμώ ότι μόνο κακό σας κάνει, παρά καλό.

Σ’ ότι αφορά τώρα το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους πείτε καθαρά ότι καταψηφίσατε τον ένα και ψηφίσατε τον άλλο πλην του άρθρου 27. Δηλαδή στη σούμα καταψηφίσατε το Μνημόνιο Νο 2 κατά το ήμισυ.

Θα μου πείτε τώρα πως το πρώτο του Βενιζέλου ήταν αρνητικό για το λαό, ενώ το δεύτερο θετικό, γι’ αυτό και έπραξα όπως έπραξε.

Και σας ερωτώ με τη σειρά μου κ. Τζίμα, για το καλό του λαού ψηφίζετε όχι στις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων ή για ψηφοθηρικούς λόγους;

Πιστεύετε ότι ακόμη και σήμερα, η χώρα μας, έτσι όπως την καταντήσατε, όλοι εσείς που με τον άλφα ή βήτα τρόπο συμπράξατε μέσα στη βουλή έχοντας διοίκηση κατά καιρούς, πιστεύετε λοιπόν ότι υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι υπέρογκοι μισθοί και οι υπέρογκες συντάξεις και καταψηφίζετε το μνημόνιο;

Και σας ερωτώ, όταν μοιράζατε ασύστολα χρήματα από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης για να το παίξετε καλός στους Δραμινούς, δεν γνωρίζατε την οικονομική δεινότητα της χώρας μας και το κάνατε;

Και φυσικά τη γνωρίζατε όπως τη γνώριζε και ο Καραμανλής, κι όμως, σφυρίζατε αδιάφορα, μέχρι που απλά μας την φέρατε όλοι σας και σήμερα έρχεστε να μας χαϊδέψετε την πλάτη με την καταψήφιση του μνημονίου.

Ε! και; Τι θα αλλάξει στη ζωή μας, από τον δικό σας ηρωισμό; Μπορείτε να μου πείτε;

Το μόνο που θα αλλάξει είναι η πολιτική σας διαδρομή. Έτσι όπως τη σκεφτήκατε και τη χαράξατε, γιατί τίποτα δεν κάνετε στην τύχη.

Ούτε τυχαίες είναι οι πολιτικές μομφές κατά κάθε προσώπου που ενδεχομένως μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σας. Και το λέω αυτό γιατί αν δεν βλέπατε ως εμπόδιο τον Θ. Μαργαρίτη, δεν θα του κάνατε τις επιθέσεις που του κάνατε, μιλώντας τόσο υποτιμητικά για το πρόσωπο του. Αν αυτό θεωρείτε ότι είναι πολιτική και σας ανεβάζει στα μάτια μας, γελιέστε.

Ο πραγματικός σας αντίπαλος κ. Τζίμας είναι το ΠΑΣΟΚ και όχι ο όποιος συνυποψήφιος σας στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Θα μου πείτε τώρα: Δεν με ακούσατε ποτέ να μιλώ κατά του ΠΑΣΟΚ; Μα φυσικά και σας ακούσαμε όλοι. Δεν σας ακούσαμε όμως να μιλάτε ποτέ υποτιμητικά για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα το κάνετε σε βουλευτές της ΝΔ. και τώρα κατά του Θ. Μαργαρίτη.

Δεν παίρνω το μέρος του, με την τοποθέτηση μου αυτή, αλλά δεν μπορώ να ανεχθώ και το δικό σας μένος.

Αν ο λαός αποφασίσει ότι θέλει εσάς ή εκείνον, είναι δική του υπόθεση και όχι δική σας. Εσείς οφείλετε να υπερασπίζεστε το κόμμα, που όπως λέτε υπηρετήσατε 38 χρόνια και όχι να το πολεμάτε, γιατί τελευταία αυτό κάνετε και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή γι’ αυτό.

Σας άκουσα πρόσφατα να λέτε ότι ο Θ. Μαργαρίτης δεν είναι ΝΔ ότι δεν έκανε κανένα δελτίο τύπου υπέρ της ΝΔ. Αυτό δεν είναι δική σας υπόθεση, αλλά του αρχηγού της παράταξης. Του Αντώνη Σαμαρά σήμερα και του Κώστα Καραμανλή πιο μπροστά. Αυτοί έκριναν ότι έπρεπε να του δώσουν το χρίσμα της ΝΔ, να τον έχουν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και όχι δική σας. Η άποψη σας λοιπόν είναι υποκειμενική και καλό είναι να μην την εκφράζετε με τόσο μένος.

Όσο για σας κ. Θωμά Μαραγρίτη αφού ο κ. Τζίμας

Να του αφήσετε ελεύθερο το έδαφος να παίξει μπάλα και με δεδομένο ότι δεν αγγίζει ποτέ τους πασόκους συναδέλφους του, μπορεί να γίνετε και φίλοι…!

Άντε πια γιατί θα τρελαθούμε σ’ αυτόν τον τόπο. Δεν μας φτάνουν τα χιλιάδες προβλήματα που μας δημιουργήσατε όλοι σας, όλα αυτά τα χρόνια, θα σας ακούμε από πάνω και να μαλώνετε σαν τα κοκόρια, στα τηλεοπτικά πάνελ;

Από τη μια δεν σας ενδιαφέρουν τα κόμματα, από την άλλη δίνετε τη «ζωή» σας για τα κόμματα!

Από τη μια δεν υπολογίζετε τίποτα και διασπάτε τα κόμματα που σας ανέδειξαν και από την άλλη έρχεστε να μας το παίξετε ήρωες, για το καλό μας!

Και που ξέρετε εσείς το καλό μας;

Εσείς το μόνο που θέλετε είναι η ψήφος μας και η καρέκλα σας.
Γιατί απλούστατα δεν μπορείτε ούτε μια ώρα να ζήσετε μακριά από τις καρέκλες σας.
Γιατί απλούστατα δεν μπορείτε ούτε μια ώρα να αναπνεύσετε τον αέρα που εμείς αναπνέουμε.
Γιατί δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε άλλο από το να μας κοροϊδεύετε.

Ευχαριστούμε που υπάρχετε στη ζωή μας, γιατί χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να δούμε, ούτε να αξιολογήσουμε τα σημαντικά, να διαχωρίσουμε τα ερίφια από τα πρόβατα.

Και για ένα να είστε σίγουροι, εμείς μπορούμε να δούμε πιο μακριά από τη μύτη μας, εσείς δεν μπορείτε ούτε αυτή να δείτε, ούτε πίσω από το δάκτυλο σας να κρυφτείτε.

Νάστε καλά.

Ένας αγανακτισμένος πολίτης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!