tromaktiko: Κύπρος: Ξηλώνουν το πάρκινγκ για να γίνει πολυώροφο

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Κύπρος: Ξηλώνουν το πάρκινγκ για να γίνει πολυώροφο



Το ξήλωμα του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης της Α΄ Δημοτικής Αγοράς, στην οδό Αντρέα Θεμιστοκλέους, προωθεί ο Δήμος Λεμεσού... η κατασκευή του οποίου, όπως εκτιμάται, θα συμβάλει καθοριστικά στην επίλυση μέρους του κυκλοφοριακού προβλήματος της ευρύτερης περιοχής του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Η πολυσυζητημένη διαμόρφωση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης του «παντοπουλείου» Λεμεσού είναι πλέον ζήτημα χρόνου, αφού τα σχέδια προγραμματίζεται να αρχίσουν να μπαίνουν σε εφαρμογή εντός του τρέχοντος έτους.
Την ανέγερση του πολυώροφου χώρου στάθμευσης ανέλαβε μετά από προσφορές η κοινοπραξία εταιρειών «Lois ΒuildersLtd & LoisΡarking Ltd». Το έργο θα γίνει με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης Β.Ο.Τ και με βάση τη συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού προνοείται, όπως ο στρατηγικός επενδυτής αναλάβει την ανάπτυξη, διαχείριση, συντήρηση και εκμετάλλευση για 15 χρόνια με την υποχρέωση να επιστρέψει στον Δήμο, μετά τη λήξη της μίσθωσης, όλους τους χώρους.

Τα έργα αναμένεται να αρχίσουν πριν το τέλος του χρόνου, αφού προηγουμένως εξασφαλιστούν η πολεοδομική και η άδεια οικοδομής και θα αποπερατωθούν σε διάστημα δύο χρόνων. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα €10 εκατ.. Χαρακτηρίζοντας το έργο σημαντικό, σε δηλώσεις στον «Φ», ο δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής και αναζωογόνησης του εμπορικού κέντρου της Λεμεσού.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, προβλέπεται το ξήλωμα του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης και μετατροπή του σε υπόγειο parking με δυο ορόφους χωρητικότητας 330 περίπου αυτοκινήτων και ανέγερσης καταστημάτων ενώ ο επιφανειακός χώρος θα διαμορφωθεί σε πλατεία με όλες τις διευκολύνσεις για το κοινό ενώ μέρος θα καλυφθεί με χώρους πρασίνου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!