tromaktiko: Μήνυμα αναγνώστη: Κύριοι της Αριστεράς τι περιμένετε για να κάνετε το ίδιο σήμερα;

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μήνυμα αναγνώστη: Κύριοι της Αριστεράς τι περιμένετε για να κάνετε το ίδιο σήμερα;



Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1941 το ΚΚΕ, το Αγροτικό κόμμα, το Σοσιαλιστικό κόμμα και η Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας, υπέγραψαν το... ιδρυτικό και δημιούργησαν τον Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο που υπήρξε σύμβολο του δοξασμένου αγώνα για την αντίσταση απέναντι στις γερμανικές μεραρχίες.Λαμπρή σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας.
Όπως αναφέρεται στο Ιδρυτικό, σκοπός του ΕΑΜ ήταν «...η απελευθέρωση του Έθνους από τον ξένο ζυγό...» και «...η κατοχύρωση του κυριαρχικού δικαιώματος του ελληνικού λαού, όπως αποφανθεί περί του τρόπου της διακυβερνήσεώς του...». Στο Ιδρυτικό επίσης αναφερόταν ότι «...το ΕΑΜ θα ασχοληθεί με την διατήρηση ακμαίου του απελευθερωτικού πνεύματος του ελληνικού λαού [...] με την εξασφάλιση κατά το δυνατόν μιας συνεργασίας με τους άλλους λαούς οι οποίοι αγωνίζονται κατά των δυνάμεων του Άξονος...».
Επίσης, μέσα από το Ιδρυτικό, οι ηγέτες του ΕΑΜ δήλωναν ότι «Εις το ΕΑΜ γίνεται ισοτίμως δεκτόν παν άλλο κόμμα ή Οργάνωση που δέχεται τας αρχάς του παρόντος Ιδρυτικού, ως και να εργασθεί διά την επιτυχίαν των σκοπών του ΕΑΜ...».

Κύριοι της Αριστεράς τι περιμένετε για να κάνετε το ίδιο σήμερα ;

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!