tromaktiko: Χαλκίδα: Αυτή ήταν η κουκούλα του φονιά!

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Χαλκίδα: Αυτή ήταν η κουκούλα του φονιά!



Τις κουκούλες που βλέπετε στην φωτογραφία, φορούσε ο 31χρονος Αλβανός ο οποίος σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια τον 68χρονο από το Δήλεσι.
Ο Αλβανός ήταν ο «εγκέφαλος» σπείρας ληστών, που δρούσαν τους τελευταίους τέσσερις τουλάχιστον μήνες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας και Κέρκυρας. Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε προχθές (06-03-2012) το μεσημέρι στην Πεντέλη Αττικής και είναι αποτέλεσμα συστηματικής και μεθοδικής έρευνας, του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με την συνδρομή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.


Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 31χρονος είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα, που είχε ο ίδιος συστήσει το τελευταίο τουλάχιστον 4μηνο, με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών. Η εγκληματική ομάδα διέθετε ιεραρχική δομή και συγκρότηση, ενώ συμμετείχε άγνωστος αριθμός μελών – συνεργών του, που λειτουργούσαν με διαφορετική σύνθεση και προκαθορισμένους ρόλους, κατά περίπτωση. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» περιοχές της Αττικής και πραγματοποιούσαν εξορμήσεις, κυρίως σε περιοχές της Βορειοανατολικής και Νοτιοανατολικής Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας, όπου ανέπτυσσαν την εγκληματική τους δραστηριότητα.



Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε ληστεία σε περιοχή της Κέρκυρας, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης τους και σε άλλες περιοχές της επικράτειας. Σύμφωνα με τη μεθοδολογία των δραστών (modus operandi) επέλεγαν σπίτια σε απομονωμένες περιοχές, με λιγοστή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, ενώ η επιλογή των στόχων τους γινόταν με βασικό κριτήριο οι ένοικοι των σπιτιών να είναι υπερήλικες ή μεσήλικες, προκειμένου να ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες αντίδρασης. Οι δράστες επεδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα κατά τη διάπραξη των ληστειών, χρησιμοποιώντας μαχαίρια, σκεπάρνια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα καθώς και πυροβόλα όπλα (πιστόλι και κυνηγητικά όπλα), ενώ σε πολλά περιστατικά έκαναν σκόπιμα αισθητή την παρουσία τους στον περιβάλλοντα χώρο των οικιών και στη συνέχεια, όταν οι ένοικοι έβγαιναν από τα σπίτια, τους ακινητοποιούσαν και τους λήστευαν.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τις δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή Μανώλη Γρηγοράκη και του διοικητή ασφάλειας Χαλκίδας Σπύρου Βαρσαμά.

evianews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!