tromaktiko: Θύματα απάτης από επιτήδειους έπεσαν δύο ηλικιωμένες στο Ηράκλειο

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Θύματα απάτης από επιτήδειους έπεσαν δύο ηλικιωμένες στο Ηράκλειο



Νέα θύματα απάτης από επιτήδειους έπεσαν δύο ηλικιωμένες στο Ηράκλειο. Στην πρώτη περίπτωση, όπως κατήγγειλε μία 70χρονη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, άγνωστος δράστης την... επισκέφθηκε στο σπίτι της χθες το πρωί και προσποιούμενος τον ασφαλιστή, της ζήτησε το χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε στα ασφάλιστρα οχήματος ιδιοκτησίας του γαμπρού της, καταφέρνοντας με αυτό το τρόπο να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ!

Η ανυποψίαστη γυναίκα έδωσε το παραπάνω ποσό και στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Ο δράστης αναζητείται.

Στη δεύτερη περίπτωση που συνέβη επίσης χθες το πρωί και δεν αποκλείεται να πρόκειται για το ίδιο άτομο, έπεσε θύμα μία 85χρονη την οποία όπως και στην πρώτη περίπτωση, την επισκέφθηκε ένας άγνωστος άνδρας και της ζήτησε χρηματικό ποσό για την εξόφληση υπολοίπου από την αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή της κόρης της, καταφέρνοντας με αυτό το τρόπο να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ!!

Ο Δράστης αναζητείται ενώ και στις δύο περιπτώσεις την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης δίνει ειδικές συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους:

-Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.

-Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

-Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

-Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.

-Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
flashnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!