tromaktiko: Bloomberg: Στο 60% η συμμετοχή στο PSI

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Bloomberg: Στο 60% η συμμετοχή στο PSI



Οι κάτοχοι του 60% των ελληνικών ομολόγων, δηλαδή περίπου 124 δισ. ευρώ χρέους, ανάμεσα τους 30 ευρωπαϊκές τράπεζες... οι μεγαλύτερες ελληνικέςτράπεζεςκαι ασφαλτικά ταμεία συμφώνησαν να συμμετέχουν στην ανταλλαγή, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων η Ελλάδα χρειάζεται η συμμετοχή να φτάσει στο 66,7% προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης CACs και να υπαχθούν αυτόματα στο «κούρεμα» όσοι ιδιώτες αρνήθηκαν να μετέχουν στο PSI.

Ο στόχος είναι να μειωθεί το ελληνικό χρέος των 206 δισ. ευρώ, που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, κατά 53,5%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στις 22.00 ώρα Ελλάδος εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτημάτων για εθελοντική συμμετοχή και ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Την ίδια στιγμή το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) δια στόματος του Τσαρλς Νταλάρα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβαση του PSI. Ο επικεφαλής του IIF αρνήθηκε να δώσει τον ακριβή αριθμό συμμετοχής των ιδιωτών αλλά αρκέστηκε να πει ότι κινείται αρκετά πάνω από το 50%.

Μπόφινγκερ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο «κούρεμα»

Η Ελλάδα θα χρειασθεί πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους της μέσα στο επόμενο έτος, ακόμη και μετά το «κούρεμα» των ομολόγων των ιδιωτών πιστωτών της (PSI), δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης Πίτερ Μπόφινγκερ στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι μία πραγματική ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα και πρέπει να γίνει στους επόμενους 12 μήνες» υπογράμμισε ο Πίτερ Μπόφινγκερ και εξήγησε ότι το ελληνικό χρέος θα μείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα και μετά το PSI.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!