Τακτοποιήστε αρχικά το σπίτι σας, μην το βρουν άνω κάτω. Ένα όμορφος χώρος υποδέχεται τον άλλον με χαμόγελο. Ανάψτε κεριά για να αρωματίσετε ευχάριστα την ατμόσφαιρα. Επιλέξτε ξυλώδεις νότες από κέδρο ή πιο γλυκιές όπως βανίλια ή μπισκότο που ταιριάζουν με τις μυρωδιές του καφέ στην ατμόσφαιρα.
Βάλτε χαλαρή, ατμοσφαιρική μουσική ή ότι αρέσει στην παρέα τέλος πάντων. Κλείστε την τηλεόραση, το twitter ή το facebook. Ώρα για κουβεντούλα τώρα (σ.σ το θέμα κρίση απαγορεύεται).
Σούπερ συνταγές για καφέ!
Το τέλειο Ελληνικό φραπέ
2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ
Ζάχαρη (προαιρετικά)
Γάλα (προαιρετικά)
2-3 παγάκια
Χτυπάτε τον καφέ με λίγο νερό και τη ζάχαρη στο σέικερ ή με το ηλεκτρικό αναδευτήρα (ακόμα καλύτερα) και όταν δημιουργηθεί αρκετός αφρός, σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι με τα παγάκια. Ρίχνετε κρύο νερό για να γεμίσει το ποτήρι. Ο αφρός προσδίδει στον καφέ μια απλή γεύση. Προσθέστε γάλα εάν θέλετε.
Πρόταση: Σερβίρετε σάλτσα καφέ με παγωτό βανίλια
Για τη σάλτσα καφέ θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι καφέ δυνατό, σκούρο
1 φλιτζ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό
2 κουταλιές λικέρ καφέ
Εκτέλεση:
Σιγοβράζετε σε μια κατσαρόλα τον καφέ με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χτυπάτε το αυγό, το ρίχνετε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και τη βάζετε πάλι στη φωτιά για 2 λεπτά. Το μείγμα δεν πρέπει να βράσει και η σάλτσα πρέπει να γίνει πηχτή και λεία. Εάν έχει σβόλους, την περνάτε από σουρωτήρι. Προσθέτετε το λικέρ καφέ και τη σε σερβίρετε ζεστή πάνω σε παγωτό, ψημένα μήλα ή αχλάδια.
Βέλγικος καφές
Θα χρειαστείτε:
1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. καφέ εσπρέσο ,ζεστό
1 ασπράδι αυγού
Ζάχαρη (προαιρετικά)
1 δόση βανίλια
Εκτέλεση:
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δέσει. Χτυπάτε το ασπράδι καλά σε σφιχτή μαρέγκα και το προσθέτετε στην κρέμα. Ανακατεύετε, μοιράζετε το μείγμα σε δύο μεγάλα φλιτζάνια, προσθέτετε τον καφέ με τη ζάχαρη, αν θέλετε, και σερβίρετε αμέσως.
Tip: Για τον καφέ επιλέξτε την ειδική καστανή ζάχαρη.

