tromaktiko: Μοοdy's: Στην κατώτερη βαθμίδα παραμένει η Ελλάδα μετά τα αποτελέσματα του PSI - Eίναι ήδη χρεοκοπημένη...

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Μοοdy's: Στην κατώτερη βαθμίδα παραμένει η Ελλάδα μετά τα αποτελέσματα του PSI - Eίναι ήδη χρεοκοπημένη...



Στην κλίμακα C, τη χαμηλότερη που διαθέτει ο οίκος στις βαθμίδες των αξιολογήσεων, παραμένει η αξιολόγηση της Ελλάδας, μετά τα αποτελέσματα στο PSI+, όπως ανακοίνωσε... σε νέα έκθεσή της η Moody's.

Στην έκθεσή του ο οίκος επισημαίνει πως η Ελλάδα (με αξιολόγηση C και χωρίς outlook) είναι ήδη χρεοκοπημένη, βάσει των κριτηρίων του, ακόμη και μετά την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI+ και την απόφαση για ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs). 

"Η αξιολόγηση για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα παραμένει αμετάβλητη στην κλίμακα C, τη χαμηλότερη βαθμίδα μας" σχολιάζει η Moody's.

"Η Moody's αναγνωρίζει το γεγονός πως το 85,8% των ιδιωτών που κατέχουν ομόλογα που διέπονται υπό το ελληνικό δίκαιο συμφώνησαν να συμμετάσχουν στο PSI+ και κατανοεί την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης", σχολιάζουν στην έκθεσή τους οι αναλυτές του οίκου και προσθέτουν " οι όροι της διαδικασίας ανταλλαγής περιλαμβάνουν ζημιές για τους πιστωτές τουλάχιστον 70% επί της παρούσης ονομαστικής αξίας των ομολόγων".

Σύμφωνα με τα κριτήρια του οίκου η ανταλλαγή του ελληνικού χρέους συνιστά μια δυσμενή ανταλλαγή και εντέλει χρεοκοπία.

Και αυτό γιατί:
- Η ανταλλαγή έγκειται σε μειωμένη οικονομική υποχρέωση έναντι της αρχικής υποχρεώσης.
- Η ανταλλαγή επιτρέπει στην Ελλάδα να αποφύγει τις πληρωμές στο μέλλον.

"Η σημερινή έκθεση της Moody's δεν έχει καμία επίπτωση στην αξιολόγηση της Ελλάδας που παραμένει στη βαθμίδα C. H Μοοdy's δεν διαθέτει αξιολόγηση χρεοκοπία (Default) ή επιλεκτική χρεοκοπία (Selective Default), αλλά το C είναι ενδεικτικό του σεισμού που θα προκληθεί αναφορικά με τις ζημιές των επενδυτών", διευκρινίζουν οι αναλυτές του οίκου.

Η Moody's θα προχωρήσει σε αναθεώρηση της αξιολόγησής της για την Ελλάδα, αποτιμώντας τον αντίκτυπο της διαδικασίας ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σε συνδυασμό με άλλους σχετικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της στάσης της Ελλάδας έναντι στην ανάγκη υιοθέτησης των αναγκαίων μέτρων, τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για τη λήψη εξωτερικής οικονομικής βοήθειας.

Υπενθυμίζεται πως η Μοοdy's υποβάθμισε την Ελλάδα σε C, από Ca προηγουμένως, στις 2 Μαρτίου, μετά την ανακοίνωση της επίσημης προσφοράς για το PSI+.
bankingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!