tromaktiko: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου KKE για την παράνομη εργασία υψηλά αμειβόμενων μεταναστών στις φυτείες Πατάτας

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου KKE για την παράνομη εργασία υψηλά αμειβόμενων μεταναστών στις φυτείες Πατάτας



Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή: το αύριο του λαού δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια αυτών που ευθύνονται για την κρίση... δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια της πλουτοκρατίας και των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντά της.

Η αστική τάξη έχει επιδοθεί σε μια λυσσαλέα επίθεση, που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στα όρια της εξαθλίωσης. Οι μεγαλοβιομήχανοι – μεγαλοεκμεταλλευτές κερδοσκοπούν με τον ιδρώτα των εργαζομένων και απομυζούν το αίμα τους για να εξασφαλίσουν υπερκέρδη.

Ζητούμε άμεση μείωση του ΜΙΣΘΟΥ των λαθρομεταναστών, με τα ίδια ημερομίσθια του νόμιμού εργάτη στα 22,45 € στις φυτείες Πατάτας!

Η μόνη δύναμη αντίστασης μέχρι τώρα υπήρξε το ΚΚΕ. Για όλους εμάς, αποκλειστικός οδηγός για τη δράση και τις θέσεις μας είναι το δίκιο και τα δικαιώματα των τίμιων ΝΟΜΙΜΩΝ εργαζομένων και του λαού, αυτά δηλαδή που τσαλαπατούν ο ΣΕΒ, η πλουτοκρατία και οι διορισμένες κυβερνήσεις τους.

Ο πουλημένος πρόεδρος της ΓΣΕΕ παρασύρθηκε πρόσφατα σ' ένα συκοφαντικό παραλήρημα κατά του ΚΚΕ εκτοξεύοντας τόνους ψέματος.

Οι δηλώσεις του αυτές είναι αποκαλυπτικές. Φανερώνουν απροκάλυπτα την οργή που τρέφει η άρχουσα τάξη και τα μισθωμένα τσιράκια της κατά του ΚΚΕ.

Κανένα από τα ψέματα του όμως δεν μπορεί να γίνει πιστευτό. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στον λαό, με τις συνεχείς δράσεις και τους αδιάλειπτους αγώνες του.

Τον τελευταίο καιρό, όλα δείχνουν ότι σχεδιασμένα προωθείται η αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων προς όφελος των επιχειρήσεων, η χωρίς τέλος εξαθλίωση των εργαζομένων, η επέλαση του κεφαλαίου εις βάρος της εργασίας, η σκύλευση των κοινωνικών κατακτήσεων, ο αυταρχισμός και η κατατρομοκράτηση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να μας φέρει πολλά χρόνια πίσω. Σκοπεύει να ποινικοποιήσει την κομμουνιστική ιδεολογία ετοιμάζοντας νέα πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης με το υποκριτικό ερώτημα: “Σέβεστε το Σύνταγμα ή όχι;”.

Καλούμε τον κόσμο σε μαζική εγκατάλειψη των κομμάτων της πλουτοκρατίας και δυνάμωση του ΚΚΕ, του γνήσιου εργατικού κόμματος. Όχι, άλλοι παράνομοι εργαζόμενοι μετανάστες στις φυτείες πατάτας του καπιταλισμού!

Οι περιστάσεις απαιτούν επαγρύπνηση γιατί οι οπορτουνιστές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με το εφεύρημα της “ενότητας της αριστεράς” επιχειρούν να ποδηγετήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, να εγκλωβίσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζομένους.

Στην ουσία όμως όλες οι παραλλαγές της “ενότητας της αριστεράς” αποτελούν απλώς συγκαλυμμένη σοσιαλδημοκρατία, δηλαδή μια συνταγή που μας οδήγησε ως εδώ και τώρα εμφανίζεται ως τάχα σύγχρονη, ανανεωτική λύση. Ρίχνει νερό στο μύλο των πλουτοκρατών των μεσαζόντων και του διορισμένου πρωθυπουργού της Ελλάδος.

Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα κύματα των αντεργατικών μέτρων δεν θα σταματήσουν. Θα διαδέχονται το ένα το άλλο χωρίς έλεος, αν δεν υψωθεί έγκαιρα ένα ισχυρό λαϊκό τείχος αντιμονοπωλιακής συμμαχίας και αντεπίθεσης.

Η βία των μονοπωλίων θα αντιμετωπισθεί και θα ηττηθεί από ένα παλλαϊκό ενωτικό κοινωνικοπολιτικό μαζικό, πλειοψηφικό ρεύμα που θα τα σαρώσει.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!