για τη Δημόσια Υγεία σκευασμάτων που παρασκεύαζαν. Οι περισσότερες από αυτές τις φαρμακοβιομηχανίες βρίσκονταν στην Ινδία.
Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι τα προϊόντα των συγκεκριμένων ινδικών εργοστασίων -που απαγορεύθηκαν από τον FDA- κυκλοφορούν αφειδώς στην Ελλάδα, καθώς έχουν πάρει την έγκριση του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ)!
Με άλλα λόγια, ο ΕΟΦ ισχυρίζεται ότι διενεργεί πλήρεις ελέγχους και εγγυάται την ποιότητα των made in India φαρμάκων που κυκλοφορούν στη χώρα μας την ώρα που, αποδεδειγμένα πλέον, οι αμερικανικές Αρχές κρίνουν τα ίδια σκευάσματα ως επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία.
Μάλιστα, τα ευρήματα του FDA ήταν τόσο ξεκάθαρα ως προς την κακή ποιότητα των made in India φαρμάκων, που οδήγησαν όχι σε κάποια επίπληξη ή σε κάποιο πρόστιμο προς τις εταιρείες παραγωγής τους, αλλά στο λουκέτο!
Παρά ταύτα, ο ΕΟΦ «σφυρίζει αδιάφορα» και παίζει με την Υγεία των Ελλήνων πολιτών, αφήνοντάς τους να καταναλώνουν ίδια τα φάρμακα-δολοφόνους, που οι Αμερικανοί δε θέλουν ούτε να τα βλέπουν.
Και, βέβαια, η κατάσταση θα χειροτερέψει ραγδαία τις αμέσως επόμενες μέρες, αφού ο νέος νόμος για την Υγεία που ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο θα οδηγήσει σε αθρόες εισαγωγές no name σκευασμάτων από την Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Ισραήλ και ποιος ξέρει από πού αλλού.
Βάσει της νέας ρύθμισης, ο γιατρός θα συνταγογραφεί μόνο τη δραστική ουσία (όχι το φάρμακο) και ο φαρμακοποιός θα χορηγεί το φθηνότερο σκεύασμα, με συνέπεια τα ποιοτικά φάρμακα -μεταξύ των οποίων και αυτά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας- να εξαφανιστούν από τα ράφια φαρμακείων και νοσοκομείων. Στη θέση τους, θα κατακλύσουν την αγορά πάμφθηνα σκευάσματα αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας.
Ο ΕΟΦ αδυνατεί να ελέγξει τα made in India σκευάσματα που ήδη κυκλοφορούν στην Ελλάδα, όπως περίτρανα αποδείχθηκε από την απόφαση-κόλαφο του FDA.
Πώς, λοιπόν, θα καταφέρει στο εξής να πιστοποιεί ότι δεν απειλούν τη Δημόσια Υγεία τα χιλιάδες σκευάσματα που αθρόα θα φτάνουν στα φαρμακεία μας, από χώρες του Τρίτου Κόσμου; Πώς θα εγγυηθεί ότι ένα τέτοιο φάρμακο δε θα σκοτώσει κάποιο παιδάκι, ένας Οργανισμός το προσωπικό του οποίου -μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο- έχει μειωθεί από τα 260 στα 150 άτομα;
Την ώρα που ο αντίστοιχος αυστριακός οργανισμός διαθέτει υπερτριπλάσιο προσωπικό για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας χώρας με σχεδόν το μισό πληθυσμό από την Ελλάδα;