tromaktiko: Renault ZOE: Ηλεκτροκίνητο με 15.700 ευρώ (+VIDEO)

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Renault ZOE: Ηλεκτροκίνητο με 15.700 ευρώ (+VIDEO)



Το είπε και το έκανε η Renault η οποία αφαίρεσε τη λέξη Concept από το ZOE και πλέον έχει έτοιμο το ηλεκτροκίνητο μίνι της προς διάθεση.

Επιμέλεια : Μιχάλης Ντιβέρης
Το ZOE είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό αυτοκίνητο για τη Renault καθώς σύμφωνα με τη γαλλική μάρκα αποτελεί το πρώτο πραγματικά προσιτό, ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Και δεν έχουν άδικο οι Γάλλοι, καθώς οι τιμές του στην εκεί αγορά θα ξεκινούν από τα 15.700 ευρώ. Τιμή λογικότατη, ακόμη και για ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας των αυτοκινήτων πόλης. Βεβαίως, όποιος το επιλέξει θα πρέπει να έχει κατά νου πως θα υπάρχει χρονομίσθωση για τις μπαταρίες του. Το κόστος αυτής είναι 79 ευρώ το μήνα για τριετές συμβόλαιο (12.500 χιλιόμετρα), πάντα στην αγορά της Γαλλίας. Όσον αφορά την αυτονομία του, η Renault διατείνεται πως το ZOE μπορεί να διανύσει απόσταση 210 χιλιομέτρων με μία μόλις φόρτιση, η οποία διαρκεί έως και εννέα ώρες. Πάντως αν είστε βιαστικός, η φόρτιση του ZOE μπορεί να διαρκέσει από μισή μέχρι και μία ώρα, καλύπτοντας περίπου το μισό της απαιτούμενης ενέργειας.



Πολλές είναι οι νέες τεχνολογίες που κάνουν πρεμιέρα στο ZOE, όπως το προγραμματιζόμενο σύστημα κλιματισμού που διατηρεί την καμπίνα στην επιθυμητή θερμοκρασία, κατά τη φόρτιση του αυτοκινήτου, χωρίς να αντλεί ενέργεια από τις μπαταρίες του. Και επειδή, όπως όλα τα ηλεκτροκίνητα, έτσι και το ZOE είναι εντελώς αθόρυβο κατά την κίνηση, η Renault δημιούργησε το Ζ.Ε.Voice. Αυτό αποτελείται από τρεις διαφορετικούς ήχους με τον οδηγό να επιλέγει ποιον θα χρησιμοποιήσει προκειμένου να προειδοποιούνται οι πεζοί. Ο ήχος φυσικά μπορεί να απενεργοποιηθεί όταν κινείστε στον αυτοκινητόδρομο.

Για το τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως το ZOE είναι ανακυκλώσιμο σε ποσοστό 85%, ενώ το ανακυκλώσιμο πλαστικό που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του φτάνει το 9%.





peritroxon.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!