Τις νέες του εκδόσεις, σε αραβικά, περσικά, εβραϊκά και Ουρντού ανακοίνωσε το Twitter, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να είναι πλέον διαθέσιμη σε 28 γλώσσες.
Ορισμένοι μάλιστα από τους χιλιάδες εθελοντές, που εργάστηκαν για αυτόν τον σκοπό, ζουν σε περιοχές, όπου η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη.
"Οι προσπάθειές τους λένε πολλά για το τι είναι πρόθυμοι οι άνθρωποι να κάνουν, ώστε να γίνει το Twitter προσιτό και κατανοητό", πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του το Twitter, που ευελπιστεί να διευκολύνει τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους.
Ένας blogger από τη Σαουδική Αραβία, ένας Αιγύπτιος φοιτητής, επαγγελματίες στο Ιράν και το Πακιστάν, και οι ιδρυτές της εκστρατείας # LetsTweetArabic επικροτήθηκαν ιδιαίτερα από Twitter.
Η υπηρεσία είχε "μπλοκαριστεί από τις Αρχές του Ιράν, ενόψει των εκλογών του 2009 και της Αιγύπτου, κατά τη διάρκεια των αντικαθεστωτικών εξεγέρσεων κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ, καθώς και στο Πακιστάν, το 2010, λόγω "βέβηλου περιεχομένου", όταν δημοσιεύτηκαν εικόνες του προφήτη Μωάμεθ, κάτι που δεν επιτρέπεται από το Ισλάμ.
Η εταιρεία απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να βοηθήσουν όσο περισσότεροι άνθρωποι είναι δυνατόν, ώστε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των χρηστών του Twitter.