tromaktiko: Ρομπότ-αιλουροειδές έφτιαξε ο στρατός των ΗΠΑ! [video]

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ρομπότ-αιλουροειδές έφτιαξε ο στρατός των ΗΠΑ! [video]



Για λογαριασμό του Αμερικανικού στρατού χρηματοδοτούμενη εταιρία από το Πεντάγωνο έφτιαξε τετράποδο ρομπότ-αιλουροειδές που μπορεί να τρέξει...
γρηγορότερα από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι: Με 30 χιλιόμετρα την ώρα (18 μιλίων/ώρα)!

Τα ρομπότ είναι γενικά αποδεκτό, ότι θα διαδραματίσουν στο μελλοντικό πεδίο της μάχης ένα σημαντικό ρόλο – και όχι μόνο ως ένοπλοι μαχητές, αλλά κυρίως ως βοηθοί.

Το νέο τετράποδο ρομπότ ονομάζεται Τσίτα (Cheetah),είναι και αυτό δημιούργημα της αμερικανικής εταιρείας Boston Dynamics και όπως ανακοίνωσαν οι κατασκευαστές του,μ όλις κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για ρομποτικό μηχάνημα με πατούσες, φθάνοντας την τελική ταχύτητα σχεδόν των 30 χλμ/ώρα. Η προηγούμενη επίδοση ήταν 21 χλμ/ώρα, που είχε επιτύχει ένα ρομπότ κατασκευασμένο από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.

Στο βίντεο – που σπάει ρεκόρ θέασης – θα δείτε το Τσίτα να καλπάζει πάνω στον ειδικό διάδρομο, που είναι κατασκευασμένος για ανώτερη ταχύτητα 80 χλμ/ώρα. Οι ερευνητές αναπαρήγαγαν τεχνικά τις κινήσεις των ταχύτερων ζώων στον πλανήτη, όπως το Τσίτα ή ο γατόπαρδος.

Τα αιλουροειδή αυτά μπορούν να τρέχουν με ταχύτητες 75 χλμ/ώρα και σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπεράσουν ακόμη και τα 100 χλμ/ώρα. Αν και το Τσίτα βρίσκεται ακόμη στη φάση του σχεδιασμού, είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθεί σε στρατιωτικές, ή ακόμη πολιτικές, εφαρμογές, όπως επιχειρήσεις διάσωσης σε δύσκολα προσβάσιμες ζώνες, τονίζει η Boston Dynamics.

Τα ρομπότ ήδη χρησιμοποιούνται ευρέως από την αστυνομία και τον στρατό για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών

Η εταιρία ήδη έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει αρκετά ρομπότ με τη χρηματοδότηση του Πενταγώνου, μεταξύ των οποίων και αυτό που σχεδιάζεται για να ακολουθεί τους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης με διάφορα φορτία εξοπλισμού, που θα μπορούν να φθάνουν και τα 453 κιλά.

pamepreveza.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!