tromaktiko: Άγρια κόντρα Βενιζέλου - Τσίπρα [video]

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Άγρια κόντρα Βενιζέλου - Τσίπρα [video]



Σκληρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με αμφότερες καταγγελίες περί εξυπηρέτησης συμφερόντων.
Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι κατόπιν πιέσεων τραπεζών κι εκδοτικών ομίλων κάποιοι τίτλοι τραπεζών έμειναν εκτός κουρέματος με τον Υπουργό Οικονομικών να ανταποδίδει την κατηγορία περί εξυπηρέτησης συμφερόντων από τον ΣΥΡΙΖΑ διερωτώμενος «εκ μέρους τίνος» ομιλεί ο πρόεδρός του.

«Σε άλλες συνθήκες, αν δεν είχα την αίσθηση ότι είστε σε έκρυθμη κατάσταση θα σας ζητούσα να ανακαλέσετε την αθλιότητα που εκστομίσατε. Εμείς ούτε την διαφθορά παντρευτήκαμε ούτε διορίσαμε επικεφαλής στο ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης άνθρωπο που αργότερα τέθηκε επικεφαλής των συμμοριών του εγκλήματος», ανταπάντησε ο κ Τσίπρας.



«Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας αναφορικά με την ψυχική μου κατάσταση. Σήμερα μετά από πολύ καιρό είναι μία καλή και ιστορική μέρα για τη Βουλή και το λαό γιατί η διαδικασία του PSI απέδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα και η χώρα απαλλάχθηκε από 105 δις ευρώ χρέους», απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης όπως ήταν επόμενο, βρέθηκε και το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Υπουργό ότι διαλύει τα ασφαλιστικά ταμεία και υπερασπίζεται το έθνος των τραπεζιτών, «αν το ΙΚΑ ήταν τράπεζα θα το σώζατε», ανέφερε με νόημα.

Για «πολιτικοσυνδικαλιστική αθλιότητα» που συντελέστηκε από την αριστερά στο θέμα των ταμείων στηλίτευσε για μία ακόμη φορά ο Υπουργός Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας ηθικό το ζήτημα το γεγονός πως δεν συμμετείχαν στο κούρεμα όσα ταμεία επιχορηγήθηκαν με δις ευρώ από το κράτος. «Όσοι έμειναν εκτός PSI και νομίζουν ότι θα πληρωθούν στο ακέραιο θα διαψευστούν», κατέληξε.

Επί τάπητος τέθηκαν τέλος τα… εκλογικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την συγκυβέρνηση με τη ΝΔ αλλά και τον ρόλο ύπαρχου που θα αναλάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. « Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την θέση που του ανήκει, την πρώτη και να η ΝΔ νομίζει ότι θα κερδίσει, με γεια της και χαρά της, έχει δικαίωμα όπως όλοι στο όνειρο», απάντησε ο Υπουργός ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του δεν δίνει σημασία στις δημοσκοπήσεις αλλά στο… τέρμα.
briefingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!