tromaktiko: Κίνημα φθηνών προιόντων: "Xαριστική βολή" στους μεσάζοντες δίνει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Κίνημα φθηνών προιόντων: "Xαριστική βολή" στους μεσάζοντες δίνει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας



Να καθιερωθεί ως δεδομένο της καθημερινότητας και όχι να παραμείνει σε δοκιμαστική-πειραματική μορφή, επιθυμεί για το κίνημα των χαμηλών τιμών στα διατροφικά είδη πρώτης... ανάγκης, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν φθηνά αγαθά όλοι οι δημότες.
Με σύνθημα "Ρίξτε τις τιμές" και τη συντονισμένη προσπάθεια φορέων και καταναλωτών, επιθυμεί να προκαλέσει "πλήγμα" στους μεσάζοντες ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής, ενώ βλέπει την οργανωμένη δράση ως μονόδρομο προκειμένου να "γλυτώσουν" από την ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια οι καταναλωτές .

Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του Κινήματος των φθηνών προϊόντων, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ανέλαβε δράση ξεκινώντας με τη διανομή φθηνής πατάτας ενώ συνέχισε με τη διανομή ρυζιού και ελαιόλαδου. Μάλιστα, γίνονται προσπάθειες, στη λίστα με τα φθηνά αγαθά να προστεθούν οπωροκηπευτικά αλλά και παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα που δυστυχώς μέχρι σήμερα, οι υψηλές τιμές τους, καθιστούσαν απαγορευτική την αγορά τους.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, παρακολουθώντας τη δυναμική που έχει αναπτύξει το κίνημα των φθηνών προϊόντων και την αποδοχή που έχει από τους Δημότες, προτείνει σαν "χαριστική βολή" για τους μεσάζοντες, τη σύσταση ενός συντονιστικού οργάνου με ειδικά χαρακτηριστικά μεταξύ παραγωγών και Δήμων, ώστε να ολοκληρώνονται χωρίς μεσάζοντες οι εμπορικές συναλλαγές. Αυτή η ιδέα αισιοδοξεί ότι θα αναγκάσει τους εμπλεκόμενους να συγκρατήσουν τις τιμές προς τα κάτω, και το φθηνό φαγητό θα είναι δικαίωμα των πολλών.

Γεγονός είναι ότι στο μικρό διάστημα ύπαρξης του κινήματος των φθηνών προϊόντων, χιλιάδες καταναλωτές έχουν ωφεληθεί και ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η συμβολή των Δήμων είναι καθοριστική και μακάρι τις μαχητικές δράσεις και πρωτοποριακές ιδέες του κ. Τζανή να ενστερνιστούν όλοι οι Δήμαρχοι, φέρνοντας το φθηνό φαγητό στο πιάτο όλων των Δημοτών.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!