tromaktiko: Άλλαξε τους όλους. Γίνεται!

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Άλλαξε τους όλους. Γίνεται!



Το αίτημα για Αλλαγή είναι πάντα επίκαιρο! Ας κάνουμε την ψήφο μας καυτή

Το μόνο άμεσα εφικτό είναι μέσα στο κόμμα του ο καθένας να ψηφίσει τον πιο άγνωστο ή το λιγότερο προβεβλημένο στα ΜΜΕ στέλεχος.
Όλοι αυτοί που βγαίνουν συνήθως στα ΜΜΕ πρέπει να εισπράξουν και την μεγαλύτερη αποδοκιμασία ώστε το μήνυμα να είναι ηχηρό και να φτάσει σε όλο τον κόσμο.

Η δημοσκόπηση καθίζηση των μεγάλων κομμάτων και οι μαζικές αποχωρήσεις από αυτά οδηγεί στο να την πληρώνουν μόνο τα περιφερειακά στελέχη που εκλέγονται οριακά σε κάποια επαρχία. Αυτό δεν είναι λύση. Καταψηφίζοντας όμως τα πρωτοκλασάτα στελέχη που φτιάχνουν καθημερινά μνημονιακο κλίμα η κλίμα τρομοκρατίας στα ΜΜΕ ρίχνεις τα δοκάρια και τους στυλοβάτες του μνημονίου.

Αλλάζεις το κλίμα και γίνεσαι ενεργοποιημένος πολίτης! Διαδίδεις αυτό το μυστικό στόμα με στόμα και χαμογελάς. Τους ξέρουμε όλους αυτούς πολύ καλά. Μόλις τους τρομάζεις με πολιτικό αφανισμό παίρνεις ποπ κορν και περιμένεις να του δεις να κάνουν κωλοτούμπες στα κανάλια.

Πες το μυστικό παντού!

Ρίχνουμε μαύρο λοιπόν στους πρωτοκλασάτους που υπήρξαν τα δοκάρια και οι στυλοβάτες του μνημονίου εντός των κομμάτων τους. Μαύρο σε όσους ψήφισαν μνημόνιο που συντηρεί την χώρα χρεοκοπημένη. Φέρνουμε έτσι την μόνη αλλαγή που είναι εφικτή για την ώρα. Αλλαγή προσώπων παντού ώστε να φανούν Νέα πρόσωπα νέες ιδέες νέες elite που:

έχουν μάθει τι θέλουμε
δεν έχουν ευθύνη για τον χαμό και
δεν φοβούνται την τρόικα.

Αυτό είναι το πρώτο Βήμα αισιοδοξίας

Μετά κοιτάμε γύρω μας και λέμε και στο διπλανό μας το μυστικό για να χαμογελάσει και αυτός. Αυτό θα κάνει του πάντες να ανησυχούν και όλους εμάς ξανά αισιόδοξους. Αυτό ειναι το δεύτερο Βήμα. Δεν πρέπει να αφεθεί κάνεις να οδηγηθεί ξανά στην αυτοκτονία.

Η αυτοκτονία είναι η μεγίστη πράξη αυτοαναίρεσης και καμιά λύση δεν έρχεται μέσω της αυτοαναίρεσης. Κοιτάμε έξω και αποφεύγουμε κάθε δική μας πράξη που έχει πρώτο στόχο εμάς.

Αυτοεξορία από το κόμμα ή την πολιτική και αποχή Αυτοαπομόνωση ατομική διαδήλωση αυτομαστίγωση αυτό-ενοχοποίηση! Αποφεύγουμε το κλείσιμο στο εαυτό μας, την καχυποψία την συκοφάντηση του διπλανού μας. Σπάμε την ραχοκοκαλιά του ΔΝΤ χαμογελώντας.

Είναι δεδομένο ότι όλο αυτό που ζήσαμε είναι επικοινωνιακή διαχείριση του μνημονίου και είναι επεξεργασμένη επί δισεκατομμυρίων θυμάτων του ΔΝΤ πολύ πριν η χώρα μπει στους μηχανισμούς του. Αυτό είναι η περιβόητη «τεχνογνωσία» του ΔΝΤ. Έχουν δοθεί εκατομμύρια σύμφωνα -με μαρτυρίες από την βουλή- σε ελληνικές και ξένες διαφημιστικές για να γίνει αυτή η επικοινωνιακή διαχείριση. Μια διαχείριση που ήρθε μαζικά απ έξω και καλλιεργήθηκε στο εσωτερικό!

Είμαστε παθητική κοινωνία και πολίτες και ο Μηχανισμός είναι απλός. Τόσο απλός όσο ένα μουσικό όργανο στο οποίο δονείς μια χορδή και παράγεται μια συγκεκριμένη νότα. Η ίδια κάθε φορά. Μέσω δυσφημιστικής εκστρατείας ενοχοποιήθηκαν όλοι οι έλληνες και ολόκληρη χώρα, το κάθε είδους μοντέλο και η κάθε κοινωνική ομάδα, κάθε κόμμα ή κομματάκι. Η χορδή είχε δονηθεί και είδαμε δυο συμπεριφορές:

Α. Ο κάθε πικραμένος αλλά και ο οποιοσδήποτε ήθελε να διαχωριστεί από την συλλογική ενοχή έριξε την ευθύνη στον άλλο και το μακελειό ξεκίνησε. Στο τέλος έχασαν όλοι. Όλες οι κοινωνικές ομάδες όλοι οι έλληνες όλοι οι άνθρωποι σε αυτή την χώρα είναι σήμερα θύματα του μνημονίου. Κανείς δεν έχει ευνοηθεί πουθενά Ούτε ένας.

Β Κλάψα. Αυτοεξορία και αποχώρηση από το κόμμα η την πολιτική και αποχή! Αυτοαπομόνωση ατομική διαδήλωση ακόμη και μέσα σε χιλιάδες άλλους συμπολίτες. Αυτομαστίγωση αυτό-ενοχοποίηση! Αποφεύγουμε την καχυποψία και την συκοφάντηση του διπλανού μας.

Αυτή η επικοινωνιακή διαχείριση είναι σύντομη, και στις δυτικές κοινωνίας οπού υπάρχει διακίνηση πληροφορίας καταρρέει σχετικά νωρίς. Σήμερα έχει καταρρεύσει και η μη έκρηξη όλων των κοινωνικών ομάδων στηρίζεται στον φόβο για την ίδια την έκρηξη και τα αποτελέσματα της. Η προσπάθεια συντήρησης του παλιού στηρίζεται στην καλλιέργεια του φόβου της έκρηξης.

Σήμερα η κατάληξη ολοένα και περισσότερων πολιτών στην άποψη ότι φταίει το «παλιό» και το «υπάρχον» σύστημα και χρειάζεται «νέο». Κάτι τέτοιο ήταν φυσιολογική εξέλιξη και οι καιροί γέννησαν σε όλη την ευρώπη τον αντιευρωζωνισμό και τον πατριωτισμό ως νέα απάντηση στην κυρίαρχη προσπάθεια συντήρησης της παρούσας χρεωκοπίας.

Πριν φτάσουμε όμως οριστικά στην ριζοσπαστικοποίηση και στην αλλαγήπορείας της χώρας στην νέα αφήγηση στα νέα σχήματα και στην νέα απάντηση, θα περάσουμε για λίγο καιρό από φιλοευρωπαϊκά αναχώματα που στηθήκαν από παλιούς δεξιά και αριστερά των μεγάλων κομμάτων. Θα πρέπει να ζήσουμε την αυταπάτη των αρχηγών τους. Με βεβαιότητα θα πούμε ότι αυτά τα κόμματα είναι βραχύβια κυρίως γιατί επιθυμούν την επιστροφή σε μια κατάσταση που δεν υπάρχει πλέον ή θεωρούν ότι στο υπάρχον πλαίσιο του Γάλλο γερμανικού άξονα μπορούν να τα κάνουν όλα διαφορετικά.

Χαμογελάστε λοιπόν! Μόνο Προοδευτικό είναι η ανοιχτή απειλή διάλυσης της ευρωζώνης και η συνειδητή πολιτική γύρω από αυτό το στόχο. Είτε από Αριστερά είτε από Δεξιά καθημερινά οι νέοι σπάμε τα σιδερένια δεσμά του νομίσματος και της εθνικής υποτέλειας και προστατευτούμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση από πληγές και πολεμικά ή κοινωνικά δράματα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!