tromaktiko: Παραμονές του Πάσχα κλειστά τα σφαγεία

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Παραμονές του Πάσχα κλειστά τα σφαγεία



Από την Πέμπτη και μέχρι την Δευτέρα δεν θα λειτουργήσουν τα σφαγεία, δεν θα γίνουν έλεγχοι στην αγορά, εισαγωγές και εξαγωγές τονίζει... στο agroschannel ο Πρόεδρος των Γεωτεχνικών κ. Νίκος Κακαβάς με αφορμή την απεργία των Γεωτεχνικών Δ.Υ., στις 5 και 6 Απριλίου 2012.

Τα αιτήματα όπως ψηφίστηκαν από την Γεν. Συνέλευση είναι:

1)Απόσυρση του ν/σ για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών των Υπουργείων και των διατάξεων που αφορούν στην κατάργηση των αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του ΥΠ.Α.Α.Τ. και τη συγχώνευση των κεντρικών του Υπηρεσιών.

2)Άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών όλων των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Χώρας με την πρόσληψη μονίμων Κτηνιάτρων και του αντίστοιχου λοιπού προσωπικού. Όχι στην κάλυψη πάγιων αναγκών τους με εποχιακούς Κτηνιάτρους ή με απασχολούμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

3)Απόρριψη όλων των σχεδίων που αποσκοπούν στην ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Κτηνιατρικού έργου με ανάθεση επισήμων ελέγχων σε ιδιώτες (π.χ. εγκεκριμένος Κτηνίατρος).

4)Τροποποίηση των Οργανισμών των Περιφερειών, με α) δημιουργία αμιγών κτηνιατρικών δομών στις έδρες των Περιφερειών και στις Περιφερειακές ενότητες και β) πλήρη ανάθεση στις νέες αυτές δομές όλων των Κτηνιατρικών αρμοδιοτήτων και αφαίρεσή τους από τους Δήμους.

5) Κάλυψη όλων των αναγκών των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών σε εξοπλισμό και μέσα (αυτοκίνητα, λοιπός εξοπλισμός, κάλυψη αναγκών των Κτηνιατρικών Εργαστηρίων, πιστώσεις για οδοιπορικά και επαναφορά των ημερών κίνησης εκτός έδρας στο προηγούμενο καθεστώς των 120 ημερών/χρόνο).

6) Εξασφάλιση μισθών που να επιτρέπουν αξιοπρεπή διαβίωση και κατάργηση όλων των μισθολογικών Νομοθετημάτων που επιβλήθηκαν από την Τρόικα. Καθιέρωση μισθού νέο-διοριζόμενου Κτηνιάτρου Δημοσίου Υπαλλήλου στο ύψος των 1.700 ευρώ καθαρά.

7)Ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος για υπαγωγή του Κτηνιατρικού επαγγέλματος στα επικίνδυνα-ανθυγιεινά με θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος 5 έτη νωρίτερα και χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας.

Καταβολή του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών ως επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του Νόμου 4024/2011 .

Καταβολή του Γεωτεχνικού επιδόματος.

8)Ρύθμιση του θέματος της υπερωριακής απασχόλησης των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών, στο προηγούμενο καθεστώς. Ακόμη, ξεχωριστή αποζημίωση των οδοιπορικών εξόδων και πρόβλεψη για την απόδοση στους δικαιούχους Συναδέλφους των δεδουλευμένων τους.

9)Κατάργηση των πρόσφατων αντι-ασφαλιστικών Νόμων και των περικοπών των συντάξεων και του εφάπαξ και κατάργηση των κάθε είδους και μορφής χαρατσιών που μειώνουν το εισόδημα.

10)Παραμένουμε αντίθετοι στις πολιτικές της διαρκούς εξάρτησης στον εφοδιασμό της χώρας σε προϊόντα Ζωικής προέλευσης από άλλες Χώρες – Διεκδικούμε μέτρα για την ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα της χώρας μας και των Εξαγωγών

Η μαζική συμμετοχή όλων των Κτηνιάτρων Δ.Υ. στη 48ωρη απεργία στις 5 και στις 6 Απριλίου 2012, είναι επιτακτική ανάγκη, για τη διατήρηση της αξιοπρέπειάς μας ως πολίτες και ως κλάδου, την επιβίωση του Δημόσιου χαρακτήρα μας απέναντι στη Συγκυβέρνηση που απαξιώνει, εξαθλιώνει το Δημόσιο Τομέα και διαλύει κάθε λειτουργική δομή του .

Οι Κτηνίατροι Δ.Υ. μαζί με όλους τους Γεωτεχνικούς, διεκδικούμε δυναμικά τα δίκαια αιτήματα μας για να ανατρέψουμε το εφιαλτικό παρόν και να αποτρέψουμε το δυσοίωνο μέλλον.

Τις δυσμενέστατες συνέπειες όσο αφορά τη Δημόσια Υγεία και κυρίως την καταρρέουσα οικονομία της χώρας, ας χρεωθεί η πολιτική ηγεσία που είναι και η μόνη υπεύθυνη, με τις κατευθυνόμενες επιλογές της, για την ισοπέδωση της Αγροτικής οικονομίας της χώρας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!