tromaktiko: «Τι θα προσφέρει στην Πάφο ένα ενεργειακό κέντρο;»

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

«Τι θα προσφέρει στην Πάφο ένα ενεργειακό κέντρο;»



Ξύλο έταξε στους παράγοντες της επαρχίας ο πρόεδρος του συνδέσμου πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων Πάφου Χρυσόστομος Ιταλός οι οποίοι δεν μπορούν να αξιολογήσουν σωστά ποιες θα πρέπει να...
είναι οι προτεραιότητες της επαρχίας. Μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Χρυσοστομος Ιταλος ανέφερε ότι οι πολίτες της επαρχίας θα πρέπει κάποτε να αρχίσουν να τιμωρούν τους παράγοντες τους οι οποίοι για χρόνια διεκδικούν και τελικά δεν πετυχαινουν τίποτα. Είπε ακόμη ότι ουσιαστικά η ιεράρχηση των διαφόρων αιτημάτων και έργων είναι λανθασμένη και πηγάζει όπως είπε μέσα από μια γενικότερη λανθασμένη και ζηλότυπη προσέγγιση των θεμάτων από ολόκληρη την Κυπριακή κοινωνία ότι θα πρέπει για παράδειγμα και η επαρχία Πάφου να αποκτήσει ότι και οι υπόλοιπες επαρχίες ή και αντιστρόφως.

Ο κ. Ιταλος ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα λέγοντας ότι δεν μπορεί να αντιληφθει ποιος είναι ο λόγος που οι παράγοντες της επαρχίας θέλουν να δημιουργήσουν ένα ενεργειακό κέντρο το οποίο στην ουσία αποτελεί όπως είπε ένα σημείο ρύπανσης και οχληριας και αναρωτήθηκε που θα χωροθετηθει κάτι τέτοιο και τι τελικά θα προσφέρει στην επαρχία. Αναρωτήθηκε επίσης αν η πόλη της Πάφου τώρα χρειαζόταν ένα νέο δημοτικό μέγαρο για το οποίο θα δαπανηθούν επτά εκατομμύρια ευρώ ή αν τελικά χρειάζεται ένα νέο δημοτικό θέατρο για το οποίο γίνεται τόση μεγάλη συζήτηση το τελευταίο διάστημα. Θα πρέπει, κατέληξε, νηφάλια όλοι να εξετάσουν τις πραγματικές ανάγκες της επαρχίας, να μελετήσουν το θέμα σε βάθος χρόνου και να μην κοιτάζουν τι έκανε η Λεμεσός και η Λευκωσία για να διεκδικήσουν κάτι ανάλογο με τον λανθασμένο μάλιστα τρόπο που σήμερα το διεκδικούν.

Είπε ακόμη ότι η επαρχία Πάφου, όπως και ολόκληρη η Κύπρος, σχεδιάστηκε και οικοδομήθηκε λανθασμένα αφού δημιουργήθηκαν μερικά μεγάλα αστικά κέντρα με την ταυτόχρονη εγκατάλειψη της υπαίθρου χωρίς να υπάρχει σχέδιο. Κτίστηκαν σπίτια και καταστήματα για να γδέρνουν τους πολίτες κατά την έκφραση του χωρίς καμία πρόνοια για δημόσια κτίρια, πλατείες, συγκοινωνίες και άλλες υπηρεσίες προς το κοινό.

Άλλαξαν την όψη του λιμανιού

Η φυσιογνωμία του γραφικού λιμανιού της Πάφου έχει χαθεί οριστικά και όσοι κερδοσκοπούν στην περιοχή θα πρέπει να αντιληφτούν ότι με τις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει έχουν ανατραπεί όλα τα δεδομένα και έχει εκλείψει ο λόγος που οι περισσότεροι επισκέπτες της επαρχίας ήθελαν να περπατήσουν στην περιοχή. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων Πάφου Χρυσόστομος Ιταλός επικρίνοντας τόσο την αρχή λιμένων και τον δήμο Πάφου όσο και τους εστιάτορες της περιοχής. Αυτή την στιγμή και τα τρία μέρη κερδίζουν αλλά με τις αλλαγές που έχουν κάνει, αφού έχουν στρώσει όλο το λιμανάκι με τραπεζοκαθισματα και το έχουν μετατρέψει σε ένα απέραντο καφεστιατόριο έχουν χάσει την απλότητα και την γραφικότητα του λιμανιού όπως είπε. Ο Χρυσόστομος Ιταλός σημείωσε ότι πέραν του ότι έχει καταστραφεί ολόκληρη η περιοχή του λιμανιού με την κίνηση αυτή έχουν εξουδετερωθεί και οι υπόλοιπες τουριστικές περιοχές πίσω από το λιμανάκι. Δεκάδες άλλες επιχειρήσεις όπως είπε έχουν καταστραφεί αφού όλοι οι προβολείς έχουν στραφεί στο λιμανάκι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!