tromaktiko: Μήλος: Νέα δημοσιεύματα για τα υπέρλεπτα του περλίτη

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Μήλος: Νέα δημοσιεύματα για τα υπέρλεπτα του περλίτη



Μετά από μια περίοδο μερικών μηνών και μια μέρα πριν την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης της S&B για ακύρωση της υγειονομικής διάταξης του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, επανέρχεται με σειρά δημοσιευμάτων για το «οικολογικό έγκλημα», όπως αναφέρει, που συντελείτε στο νησί μας... Στα δημοσιεύματα γίνετε λόγος για καταγγελίες από Μηλιούς για την ρύπανση του περιβάλλοντος και την επιβάρυνση της υγείας τους. Αναφορά γίνετε στην επιδημιολογική μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών σύμφωνα με την οποία έχει παρατηρηθεί αύξηση στα ποσοστά θνησιμότητας και νοσηρότητας από πνευμονοπάθεια και άλλα αναπνευστικά προβλήματα.

Στις δημοσιεύσεις δεν γίνετε αναφορά στα ψηφίσματα συμπαράστασης των ΠΟΣΠΟΜ, εργαζομένων στην εταιρία, και του Δήμου Κιμώλου καθώς και στο ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δήμου Μήλου κατά των δημοσιευμάτων από έντυπα, ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά ΜΜΕ εκείνης της περιόδου για το θέμα και της δυσφήμισης που αυτά προκάλεσαν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εδώ και δύο εικοσιτετράωρα έχει δημιουργηθεί στο facebook σελίδα με τίτλο «Να αποτρέψουμε το μεγάλο οικολογικό έγκλημα της "S&B" στη Μήλο» η οποία αυτή την στιγμή αριθμεί 450 μέλη και αναπαράγει συνεχώς πρόσφατα αλλά και παλιότερα δημοσιεύματα συνοδευόμενα από επικριτικά σχόλια. Η σελίδα όπως η ίδια αναφέρει έχει δημιουργηθεί από κατοίκους του νησιού. Παρόλα αυτά εντύπωση προκαλεί ότι συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που δηλώνουν ότι τους αρέσει η σελίδα δεν είναι κάτοικοι Μήλου.

Όλα αυτά τα δημοσιεύματα αναπαράγονται ταχύτατα από πλήθος ειδησεογραφικών site και blogs αυξάνοντας έτσι την αρνητική διαφήμιση για το νησί μας λίγους μήνες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Με το πρώτο δείγμα γραφής από την άφιξη επισκεπτών την περίοδο του Πάσχα να είναι ιδιαιτέρα απογοητευτικό και με όλες τις προγνώσεις να κάνουν λόγο για ένα δύσκολο καλοκαίρι για τον τουρισμό του νησιού, δημοσιεύματα σαν αυτά δεν έχουν παρά να επιβαρύνουν περισσότερο την κατάσταση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!