tromaktiko: Έχασε το τρένο για Λονδίνο!

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Έχασε το τρένο για Λονδίνο!



Η Εθνική πόλο των γυναικών δεν θα βρίσκεται στο Λονδίνο το καλοκαίρι. Οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες έχασαν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την ήττα από την Ισπανία με 9-7 στα προημιτελικά.


Το πιο σημαντικό ματς του προολυμπιακού τουρνουά στην Τεργέστη ήταν αυτό της 20ής Απριλίου στα χιαστί ματς, είχε πει ο Γιώργος Μορφέσης πριν από την αναχώρηση της ομάδας για την Ιταλία. Κι έτσι ακριβώς ήταν. Μόνο που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, παρά τη γνώση για την κρισιμότητα της αναμέτρησης δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει, μένοντας εκτός της τελικής τετράδας που της στερεί το δικαίωμα να βρίσκεται στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού της βρετανικής πρωτεύουσας σε τρεις μήνες.


Η ελληνική ομάδα θα μπορούσε ως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια να είχε πάρει απευθείας την πρόκριση, όπως γίνεται αντίστοιχα και στους άνδρες. Όμως υποχρεώθηκε να περάσει από μια ακόμη δοκιμασία και αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε. Τα «χρυσά» κορίτσια λύγισαν στην Τεργέστη, πέφτοντας θύματα ενός άδικου συστήματος, που επέτρεψε στις ΗΠΑ και την Κίνα ως κατόχοι του τίτλου των ηπείρων τους να δώσουν το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όχι όμως και στην πρωταθλήτρια κόσμου.

Περίεργο το ματς με τις Ισπανίδες με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα κυρίως στη δεύτερη περίοδο πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με το ισόπαλο 6-6. Όμως οι λάθος επιθετικές επιλογές και τα χαμηλά ποσοστά στην παίκτρια παραπάνω (4/14 στον αγώνα, τη στιγμή που στο δεύτερο οκτάλεπτο είχε 4/4) στοίχισαν ακριβά στην Εθνική, που το πλήρωσε με αποκλεισμό.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 5-6, 2-1, 1-0
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Μελιδόνη 1, Ψούνη 1, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση, Γερόλυμου 1, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά, Διαμαντοπούλου Χρ.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Όκα): Εστέρ, Μπατς 1, Εσπάρ 1, Ταρραγκό 2, Ορτίθ, Παρέχα, Μιράντα, Πένα 2, Μπλας, Μεσέγκουερ, Γκαρσία 2, Λόπεζ 1, Κοπάντο
Διαιτητές: Κραπίβιν (Ρωσία), Βόγκελ (Ουγγαρία).

Πρόκριση για Ουγγαρία και Ρωσία

Εκτός της Ισπανίας, την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εξασφάλισαν και η Ουγγαρία με την Ρωσία. Οι Μαγυάρες έγιναν η πρώτη ομάδα που «τσέκαρε» το εισιτήριο με 18-5 έναντι του Καζακστάν και θα μετάσχει για 3η διαδοχική φορά στη διοργάνωση.

Η Ρωσία από την άλλη, πέτυχε δύσκολη νίκη επί του Καναδά με 7-6 και θα είναι για τέταρτη διοργάνωση -από το 2000 που μπήκε στο ολυμπιακό τουρνουά το άθλημα των γυναικών- παρούσα. Το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο κρίνεται σε λίγη ώρα, με την οικοδέσποινα Ιταλία και τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Πεκίνου Ολλανδία να το διεκδικούν.

www.gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!