Tο εν λόγω στέλεχος χαρακτήρισε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μια τεχνικά σύνθετη διαδικασία, με ιδιαίτερη πολιτική και οικονομική σημασία για την Κυβέρνηση και την τρόικα καθώς θα δοθούν κεφάλαια ύψους μέχρι και 48 δισ. ευρώ για τη στήριξή των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Όπως σημειώνει ο κύριος όγκος της ενίσχυσης των κεφαλαίων θα προέλθει από το κράτος, ενώ για κάθε τράπεζα θα κληθούν οι υφιστάμενοι ιδιώτες μέτοχοι να συνεισφέρουν στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Υπογραμμίζει δε πως η εξασφάλιση των κεφαλαίων του Δημοσίου, η διασφάλιση των καταθετών και η ενίσχυση του πιστωτικού συστήματος, έτσι ώστε να αρχίσει να παρέχει ρευστότητα στην οικονομία, αποτελούν τον κορμό της ρύθμισης.
Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο στην οποία αναφέρει πως 34 δισ. ευρώ από το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης θα μετακυληθεί στους φορολογουμένους φορολογουμένων (η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ εκτιμά το ύψος στα 50 δισ. ευρώ, αλλά το έσοδο του Δημοσίου όταν οι τράπεζες αυτές επιστραφούν στους μετόχους τους θα είναι 16 δισ. ευρώ) το στέλεχος διαβεβαίωσε τα εξής:«Η επίτευξη υπεραξιών από τα μετοχικά ποσοστά των τραπεζών τα οποία το Δημόσιο θα βρεθεί να κατέχει θα επιτρέψουν μακροπρόθεσμα να πάρει ο φορολογούμενος πίσω τα χρήματα που χορηγήθηκαν για τη στήριξη των τραπεζών».