tromaktiko: Ο εντοπισμός και η απόδοση ευθυνών βασικές προτεραιότητες του Συλλόγου Μεριδιούχων της Αχαϊκής

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ο εντοπισμός και η απόδοση ευθυνών βασικές προτεραιότητες του Συλλόγου Μεριδιούχων της Αχαϊκής



Στα επόμενα βήματά τους προχωρούν πλέον οι μεριδιούχοι της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, ύστερα από τη συνυπογραφή ιδρυτικής πράξης για τη σύσταση Συλλόγου, μέσω του οποίου ευελπιστούν να... διεκδικήσουν με μεγαλύτερη πειθώ και αποτελεσματικότητα τα δικαιώματά τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ή και να μηδενιστεί η τεράστια ζημιά που κινδυνεύουν να υποστούν από τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Τράπεζα, με την αναστολή της άδειας λειτουργίας της και την υπαγωγή της στο καθεστώς της εκκαθάρισης.

Ήδη, αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέρει στο attacktv.gr το μέλος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Χρήστος Γκοτσόπουλος, θα επιδιωχθεί εθιμοτυπική επαφή με τον εκκαθαριστή, Ιω. Γιαννίκο, προκειμένου να βολιδοσκοπηθεί για το πώς θα λειτουργήσει, αν θα είναι συνεργάσιμος ή όχι. "Θέλω να πιστεύω ότι θα μας αντιμετωπίσει κάπως πιο ανθρώπινα", δηλώνει χαρακτηριστικά.
Εξάλλου, πιθανότατα σήμερα, Μ. Τρίτη, το βράδυ, θα υπάρξει συνάντηση των μελών της Επιτροπής, με αντικείμενο την οριστική διαμόρφωση του υποδείγματος Καταστατικού που έχει ήδη καταρτιστεί, ώστε να αποφύγουν "κακοτοπιές που μπορεί να προκύψουν", όπως λέει ο κ. Γκοτσόπουλος. Και εξηγεί: "Π.χ., δεν θα μπορούν να είναι μέλη στη διοίκηση του Συλλόγου άνθρωποι που είχαν διατελέσει μέλη του Δ.Σ. της Αχαϊκής και που πιθανόν τα συμφέροντά τους να βρίσκονται σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτά της συντριπτικής πλειοψηφίας των μεριδιούχων".

"Μας έλεγαν ότι όλα πάνε καλά"
Στο σημείο αυτό ο Χρ. Γκοτσόπουλος ξεκαθαρίζει ότι μία από τις βασικές προτεραιότητες του Συλλόγου είναι να διαπιστωθεί ποιοι έχουν ευθύνες για το "ναυάγιο" της Αχαϊκής. "Άραγε, σπουδή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) φανερώνει κάποια σχέδια για τις συνεταιριστικές τράπεζες ή μήπως αυτά που συνέβαιναν εδώ είχαν φτάσει στο απροχώρητο και δεν έπαιρναν αναβολή ούτε μία μέρα;", αναρωτιέται. Επίσης, θέτει θέμα εξαπάτησης των μεριδιούχων από τους ιθύνοντες της Αχαϊκής, υποστηρίζοντας ότι οι αρμόδιοι της Τράπεζας διαβεβαίωναν πως όλα πάνε καλά και καλούσαν τους μεριδιούχους να αγοράσουν και άλλες μερίδες, ενώ, από την πλευρά τους, τα στελέχη της ΤτΕ μοίραζαν... συγχαρητήρια, που η Αχαϊκή κατάφερε να μειώσει το ποσοστό των επισφαλών δανείων!
Παράλληλα, επισημαίνει ότι "είναι ανάγκη να διαλευκανθούν όλα τα σκοτεινά σημεία, γι' αυτό θα απαιτήσουμε στοιχεία, τόσο από τον εκκαθαριστή όσο και από όποια άλλη υπηρεσία μπορεί να μας τα παράσχει".

Τέλος, ο κ. Γκοτσόπουλος εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για την επιτυχία της συνάντησης που πραγματοποίησαν οι μεριδιούχοι προχθές, Κυριακή των Βαΐων, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, κι αυτό παρά την ισχνή προβολή της. Ειδικότερα, τονίζει: "Δεν περίμενα να ήταν η συνάντηση αυτή τόσο πολυπληθής και μάλιστα χωρίς να υπάρξει ιδιαίτερη προβολή, αφού κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί σχεδόν την αποσώπησαν. Δεν βλέπω να ενδιαφέρονται να κρατήσουν το θέμα στην επικαιρότητα".

Εξηγεί, παράλληλα, ότι πάρα πολλοί άνθρωποι που είδαν τις οικονομίες και τις προσδοκίες μιας ολόκληρης ζωής να διακυβεύονται γράφτηκαν μέλη στο Σύλλογο και υπέγραψαν την ιδρυτική του πράξη. Μάλιστα, ενώ πολλοί ζητούσαν να υπογράψουν και άλλα μέλη της οικογένειάς τους, καθώς οι μεριδιούχοι σε αρκετές οικογένειες είναι περισσότεροι του ενός, στην παρούσα φάση κρίθηκε σκόπιμο να υπογράφει μόνο ένας από κάθε οικογένεια.
attacktv.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!