tromaktiko: Κοντά στα παιδιά του σωματείου «Ελπίς», η Άρτεμις Διαλυνά

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Κοντά στα παιδιά του σωματείου «Ελπίς», η Άρτεμις Διαλυνά



Λαμπάδες, δωράκια, ζαχαρωτά, αλλά και ευχές για «Καλό Πάσχα» μοίρασε, τη Μ. Τετάρτη... η πολιτευτής της Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Άρτεμις Διαλυνά στα παιδάκια του...
παιδικού σταθμού που διατηρεί το Φιλανθρωπικό Σωματείο Κυρίων και Δεσποινίδων «Η Ελπίς».

Η Άρτεμις Διαλυνά γνώρισε τα παιδάκια που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του παιδικού σταθμού, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, ενώ συνομίλησε με τις κυρίες που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου.

Συγκεκριμένα ενημερώθηκε για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το ίδρυμα καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Κυρίων και Δεσποινίδων Τούμπας «Η ελπίς» ιδρύθηκε το 1928 από μία ομάδα γυναικών που θέλησαν να προσφέρουν κοινωνικό έργο στο χώρο που ζούσαν.

Σκοπός του Σωματείου ήταν η περίθαλψη απόρων παιδιών των προσφύγων από τη Μικρά Ασία που από το 1922 είχαν εγκατασταθεί στον συνοικισμό της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

Το 1972 το σωματείο ίδρυσε τον παιδικό σταθμό με στόχο να βοηθήσει την εργαζόμενη μητέρα. Το ίδρυμα, που είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, φιλοξενεί σήμερα 78 παιδιά, από τα οποία τα 12 είναι άπορα. Απασχολεί 7 άτομα ως προσωπικό, από τα οποία η μία είναι διευθύντρια, οι 2 νηπιαγωγοί και οι 4 εργάζονται ως προσωπικό καθαριότητας.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!