Το τσίλι προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις, τη νούμερο ένα αιτία θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες.
Ο επικεφαλής της μελέτης Dr Zhen-Yu Chen ανέφερε: «Η έρευνά μας διεύρυνε τις γνώσεις μας για το πώς το τσίλι βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς μας. Πλέον έχουμε μια πολύ καθαρή εικόνα για το πώς οι ουσίες αυτές επιδρούν στα γονίδια του ανθρώπινου οργανισμού επηρεάζοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης και την υγεία των αιμοφόρων αγγείων».
«Αυτό δε σημαίνει ότι συνιστούμε σε όλους τους ανθρώπους να αρχίσουν να καταναλώνουν τσίλι σε υπερβολικό βαθμό. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή παραμένει το “κλειδί”. Και φυσικά το τσίλι δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα φάρμακα που συνταγογραφούν οι γιατροί» πρόσθεσε ο ίδιος.