tromaktiko: Νέα από την Κρήτη...

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Νέα από την Κρήτη...



Νεκρός ποδηλάτης από όχημα που τον χτύπησε και τον εγκατέλειψε στα Κατσιφαριανά Χανίων

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ένας ακόμα ποδηλάτης στα Χανιά, που το βράδυ της... Μ. Τρίτης έπεσε θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 11 περίπου το βράδυ στα Κατσιφαριανά στο δρόμο προς Μουρνιές όταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όχημα παρέσυρε τον άτυχο άντρα και στη συνέχεια ο ασυνείδητος οδηγός τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο στο οδόστρωμα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο αλλά ο ποδηλάτης, Έλληνας, ηλικίας από 30 μέχρι 35 ετών, ήταν ήδη νεκρός.

Να σημειωθεί ότι πριν από ένα μήνα περίπου, στις 17 Μαρτίου, άλλος ένας ποδηλάτης έπεσε νεκρός στο οδόστρωμα στη Λ. Σούδας από ασυνείδητο οδηγό ο οποίος τον χτύπησε και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Τροχαία.
--------------------------------------------------------------------------------
Δεν θα είναι υποψήφιος ο Μαν.Στρατάκης

Μετά τη μακρά συζήτηση που είχε το απόγευμα της Μ.Τρίτης 10/4/2012, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ.Μανόλης Στρατάκης, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στα γραφεία του Κινήματος, και αφού επεχείρησε, αργά το βράδυ, πρώτα στον ίδιο, δημόσια δήλωσή του με τους προβληματισμούς του, δημοσιοποίησε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος Βουλευτής στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Στην επιστολή του προς τον κ.Βενιζέλο, ο Μανώλης Στρατάκης επικαλέστηκε την διαφωνία του στην διενέργεια εκλογών.

Η επιστολή Στρατάκη σε Βενιζέλο

"Αγαπητέ Πρόεδρε,
Θα επιθυμούσα, πριν δώσω στη δημοσιότητα τη δήλωση που σας επισυνάπτω, να τη θέσω υπ’ όψιν σας, καθώς οφείλω ως μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν έκρυψα τον προβληματισμό μου για αρκετά από αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, έχοντας ενημερώσει σχετικά τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, χωρίς να τροφοδοτώ σχόλια ή να προβαίνω σε επιδεικτικές κινήσεις. Περίμενα ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα κυριαρχούσαν πιο ώριμες σκέψεις, γιατί δεν έχω πειστεί ότι οι εκλογές αυτή την περίοδο θα λύσουν προβλήματα. Ενώ αντίθετα, φοβάμαι ότι θα δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα σε βάρος της χώρας, και γι’ αυτό δεν μπορώ να συμμετέχω ως υποψήφιος.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τον χώρο όπου ανήκω, και δεν αλλάζω, αλλά και εσάς προσωπικά, ως εκλεγμένο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου η ιστορία μου και η πορεία μου δεν μου επιτρέπουν άλλη επιλογή.

Σας ζητώ συγγνώμη, γιατί, παρά την προσωπική εκτίμηση και την μακροχρόνια γνωριμία μας, δεν μπορώ να ανταποκριθώ στο κάλεσμά σας, μετά τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν, όχι με δική σας πρωτοβουλία, γιατί έτσι επιβάλλει η συνείδησή μου και παρακαλώ για την κατανόησή σας."

Η δημόσια δήλωση του Μ.Στρατάκη

"Η Ελλάδα και οι πολίτες της βιώνουν τη δυσκολότερη περίοδο της σύγχρονης Ιστορίας.

Η μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς και η συστημική κρίση της χώρας, που εκδηλώθηκε στη χειρότερή της μορφή τα τελευταία χρόνια, διαμορφώνουν συνθήκες «οικονομικού πολέμου». Ο διπλασιασμός του δημόσιου χρέους μέσα σε λίγα χρόνια και ο εκτροχιασμός του δημοσιονομικού ελλείμματος, κυρίως το 2009, ήταν αυτά που ξεχείλισαν το ποτήρι.

Τα δεδομένα αυτά μας υποχρέωσαν να υπερβούμε εαυτούς και να ψηφίσουμε πράγματα που δεν πιστεύουμε, προκειμένου να σώσουμε τη χώρα και να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Δυστυχώς, χωρίς να ολοκληρωθούν οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε, χωρίς να θωρακιστεί η οικονομία και να ξεκινήσει μια νέα αναπτυξιακή πορεία, αφού, όπως δηλώνεται από όλες τις πλευρές, θα χρειαστούν και νέα μέτρα τον Ιούνιο και πιθανόν και 3ο Μνημόνιο, οδηγούμαστε πρόωρα και άκαιρα σε εκλογές.

Χρησιμοποιείται η εκλογική αναμέτρηση, κορυφαία διαδικασία του κοινοβουλευτικού συστήματος, για εκτόνωση, χωρίς να αναλογιζόμαστε το νέο εθνικό διχασμό που καλλιεργείται και την πλήρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Επιπλέον, δεν προωθήθηκαν όλες οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη βελτίωση του πολιτικού συστήματος, αλλά ούτε και η αναθεώρηση του Συντάγματος από την επόμενη Βουλή.

Πιστεύω ότι όλα αυτά που διαδραματίζονται στο μέσον της τετραετίας δεν συμβαδίζουν με αυτά που πρέπει να γίνουν για τη χώρα. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν επιτρέπονται βιαστικές κινήσεις σε ένα περιβάλλον τόσο μεγάλης ρευστότητας, εκτός αν υπηρετούνται άλλες σκοπιμότητες που δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι, γιατί και οι διαφορετικές συνταγές που εφαρμόζονται κατά χώρα, αλλού δημοψήφισμα, αλλού κυβέρνηση τεχνοκρατών, κ.ο.κ., με προβληματίζουν έντονα.

Κατά τη γνώμη μου, εκείνο που χρειαζόταν, όπως έχω τονίσει και στη Βουλή, είναι όλοι μαζί να συμβάλουμε ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, παραμερίζοντας εμφυλιοπολεμικές πρακτικές, και αφού αλλάξουμε το αναπτυξιακό μοντέλο από καταναλωτικό σε παραγωγικό, να εκλέξει ο λαός, στα πλαίσια των συνταγματικών προθεσμιών, την Κυβέρνηση που θα μπορεί να το προωθήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Για τους λόγους αυτούς, δεν επιθυμώ να συμμετέχω στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση ως υποψήφιος, παρόλο που θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη που ανήκω, η οποία κατά τη γνώμη μου διατυπώνει την πλέον ορθολογική πρόταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια ενός παγκοσμιοποιημένου συστήματος, αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα σε νέα στελέχη και πρόσωπα να δοκιμαστούν στον πολιτικό στίβο.

Επιθυμώ για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω από καρδιάς τους πολίτες του Ηρακλείου που στις τελευταίες πέντε εκλογικές αναμετρήσεις με επέλεξαν ως εκπρόσωπό τους στο Κοινοβούλιο και την κεντρική πολιτική σκηνή, όπου αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για να προωθήσω τα συμφέροντα του τόπου και της χώρας, είτε ως Υφυπουργός είτε ως απλός Βουλευτής.

Θέλω ακόμη να δηλώσω ότι θα παραμείνω ενεργός πολίτης, στην υπηρεσία όλων των πολιτών, ιδιαίτερα της περιφέρειάς μου, που τόσο πολύ με τίμησαν. Εξάλλου, το νέο αναπτυξιακό-παραγωγικό μοντέλο που οραματίζομαι, απαιτεί τη στήριξη και τη συμμετοχή όλων. Σε αυτή την προσπάθεια, προπάντων στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, θα επιδιώξω να διαθέσω με ανιδιοτέλεια όλες μου τις δυνάμεις.

Και πάλι σας ευχαριστώ όλες και όλους,
ευχόμενος καλή Ανάσταση.

10/4/2012 Μανόλης Σοφ. Στρατάκης Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου"

Ο Μανώλης Στρατάκης

Ο Μανώλης Στρατάκης, γεωπόνος στο επάγγελμα, ως φοιτητής ήταν μέλος της Νεολαίας της ΕΣΔΗΝ και είχε αντιδικτατορική δράση. Στο ΠΑΣΟΚ εντάχθηκε από την ίδρυσή του και δραστηριοποιήθηκε σε όλα τα όργανα της κομματικής ιεραρχίας, πάντα ως εκλεγμένο μέλος.

Για πολλά χρόνια ήταν μέλος της Ν.Ε.-Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Γραμματέας τη δύσκολη περίοδο 1989-1990 με συνέπεια διώξεις και δυσμενείς μεταθέσεις την περίοδο 90-93.

Μέλος της Γραμματείας της ΚΟΕΣ στο 2ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μέλος της Κ.Ε.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1999 (5ο Συνέδριο) και έκτοτε Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Αγροτών.

Ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, διετέλεσε υπεύθυνος της Επιτροπής Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και μέλος της Γραμματείας του Τομέα Αγροτών.

Νομαρχιακός Σύμβουλος από το 1992 μέχρι το 1998 (πρώτος στο νομό Ηρακλείου, με 15.000 σταυρούς στις εκλογές του 1994). Πρόεδρος της Επιτροπής του Πρωτογενούς Τομέα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Την περίοδο 1993-1996 ήταν Υποδιοικητής του ΟΓΑ και συνέβαλε στην ουσιαστική αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού με την ίδρυση των Περιφερειακών Υποκαταστημάτων καθώς και στην αναμόρφωση του Νομικού Πλαισίου για το νέο ΟΓΑ και το νέο ασφαλιστικό σύστημα των Αγροτών.

Στις εκλογές του 1996, εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής, αλλά απώλεσε την έδρα μετά από ένσταση.

Επανεξελέγη βουλευτής Ηρακλείου το 2000, το 2004, το 2007 και το 2009.

Από τον Αύγουστο του 2002 μέχρι τον Μάρτιο του 2004, διετέλεσε Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, με καθοριστικές παρεμβάσεις για τα θέματα αρμοδιότητάς του (ελληνικός δορυφόρος, εκσυγχρονισμός ΕΛΤΑ, αστικοποίηση των συγκοινωνιών σε 15 Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης, πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, κλπ.) αλλά και σημαντικές επιτυχίες κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε., ως προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών Τηλεπικοινωνιών της Ε.Ε., με αποτέλεσμα την ίδρυση στη Χώρα μας του πολύ σημαντικού Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών, με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης.

--------------------------------------------------------------------------
"Περίεργη" φωτιά σε περίπτερο στο Ρέθυμνο

Φωτιά ξέσπασε σε περίπτερο λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα στο Ρέθυμνο, στην οδό Νεάρχου στο Ενετικό Λιμάνι.

Το περίπτερο ήταν άδειο από εμπορεύματα καθώς πριν από λίγο καιρό είχε εκδηλωθεί και άλλη πυρκαγιά με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές οι οποίες δεν είχαν αποκατασταθεί.

Περαστικοί ειδοποίησαν την Πυροσβεστική ωστόσο έως ότου φθάσει η υπηρεσία στο σημείο, είχε κατασβεστεί από περίοικους.

Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για το περίπτερο που κάηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!