Πρόκειται για ένα πανέμορφο εκκλησάκι χτισμένο στην κορφή ενός λόφου με θέα τον κάμπο αλλά και την Ακρόπολη της αρχαίας Μηδέας. Ο ναός εσωτερικά έχει υποστεί πολλές φθορές, λόγω πυρκαγιάς που είχε πιάσει την δεκαετία του 1950 αλλά και πιο παλιά οι αντάρτες στον εμφύλιο την χρησιμοποιούσαν σαν μέρος για να κρυφτούν και να ξεκουραστούν. Εσωτερικά και ιδιαίτερος στο ιερό σώζονται κάποιες αγιογραφίες όπως των τριών Ιεραρχών του Παντοκράτορος της κρίσης ,επίσης στην δεξιά πλευρά του ιερού υπάρχει μια τρύπα που η παράδοση θέλει όποιος περνά από εκεί τρεις φορές αμέσως γίνεται καλά από ότι υποφέρει. Ο ναός έχει υποστεί αρκετή ταλαιπωρία μιας και κάποιοι θεώρησαν ότι πρέπει πάνω στις Βυζαντινές αγιογραφίες να φτιάξουν άλλες και μάλιστα λαϊκής τεχνοτροπίας. Ένα είναι σίγουρο πως οι κάτοικοι ζητάνε την άμεση αποκατάσταση του Βυζαντινού μνημείου .Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδας Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης. .Κατόπιν μετά την αρτοκλασία ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αποστόλου Θωμά πέριξ του ναού.
Το εσπερινό παρακολούθησε όπως κάθε χρόνο, πάρα πολύς κόσμος μιας και το εκκλησάκι είναι το μοναδικό στην περιοχή. Το παρών τους έδωσαν οι τοπικές αρχές του Δήμου Ναυπλίου καθώς και ο βουλευτής Αργολίδας κ. Ιωάννης Ανδριανός ,ο πρώην δήμαρχος Ναυπλίου και υποψήφιος βουλευτής στην Αργολίδα κ. Π. Αναγνωσταράς ,ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Αργολίδας κ Χρήστος Ουλής, ο οποίος είναι και επίτροπος στο Βυζαντινό αυτό μνημείο.
O Άγιος Θωμάς έζησε στα χρόνια του Ιησού Χριστού. Ήταν Ιουδαίος στην καταγωγή και ασκούσε το επάγγελμα του ψαρά. Όταν ο Ιησούς κάλεσε τον Θωμά να τον ακολουθήσει, εκείνος το έκανε αμέσως και έτσι από φτωχός ψαράς έγινε ένας από τους μαθητές του Χριστού
Παρόλο που ήταν από τους πιο θερμούς μαθητές του Ιησού, πίστεψε ότι ο Δάσκαλος του αναστήθηκε μόνο όταν κλήθηκε να ψηλαφίσει τις πληγές Του, κατά την διάρκεια της δεύτερης εμφάνισης του Χριστού, στους μαθητές, μετά την Ανάσταση Του. Όπως αναφέρουν οι γραφές κατά την πρώτη εμφάνιση του Ιησού στους μαθητές, ο Άγιος Θωμάς απουσίαζε.
Μετά την Πεντηκοστή και την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, ο Άγιος Θωμάς, όπως και όλοι οι υπόλοιποι Απόστολοι, ακολούθησε την επιθυμία του Δημιουργού και ταξίδεψε μεταφέροντας τον Θείο Λόγο σε τόπους μακρινούς.
. Την μνήμη του Αγίου Θωμά εορτάζουμε στις 6 Οκτωβρίου.