tromaktiko: Ωμος εκβιασμός των ιδιωτών προεκλογικά από την τρόικα

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ωμος εκβιασμός των ιδιωτών προεκλογικά από την τρόικα



Γράφει ο Χαράλαμπος Η. Αποσκίτης
Ξεπερνώντας κάθε όριο, οι αναίσχυντοι δανειστές μας εκβιάζουν τους ιδιώτες και τους κρατάνε ‘’ομήρους’’ προεκλογικά, μπλοκάροντας τα...
6,3 δις ευρώ τα οποία προορίζονταν για αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου.

Τα χρέη ειδικά προς τους προμηθευτές υγείας ξεπερνούν το 1 δις ευρώ και έπρεπε η 1η δόση να έχει πληρωθεί το πολύ μέχρι τις 10 Απριλίου. Τα χρήματα όμως δεν ήρθαν ποτέ. Ο πιο ευαίσθητος τομέας της οικονομίας, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, ασφυκτιούν και οδηγούνται ακόμα πιο κοντά στον γκρεμό.

Και δεν είναι μόνο οι προμηθευτές υγείας που είναι πρώτοι στη λίστα των υπέρογκων οφειλών, αλλα και οι κατασκευαστικές εταιρείες. Τα συσσωρευμένα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ξεπερνούν τα 4,5 δις ευρώ και αν προσθέσουμε σε αυτά και τα χρέη προς του συνταξιούχους που δεν πήραν το εφάπαξ τους, οι οφειλες του δημοσίου ξεπερνουν τα 5,5 δις.

Ο ωμός ομως αυτό εκβιασμός αποσιωπάται τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και απο τη Νέα Δημοκρατία του κ.Σαμαρά. Δεν θέλει κανείς από τους δυο να ‘’ερεθίσει’’ ακόμα περισσότερο την κοινή γνώμη και να εξαγριώσει τον κόσμο.

Τίποτα όμως δεν θα μένει κρυφό πλέον. Ολα θα βγαίνουν στο φως, γιατί κανείς δεν μπορεί να παίζει προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες των Ελλήνων και των οικογενειών τους.

Η ώρα και των δυο πλησιάζει. Η ώρα που θα πληρώσουν για την κοροιδία και για τα ψέματα τους είναι κοντά.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!