tromaktiko: Μπλόκο στους ελέγχους της πασχαλινής αγοράς

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Μπλόκο στους ελέγχους της πασχαλινής αγοράς



Μιλούν για την απεργία που προχωρούν από αύριο μέχρι και την Κυριακή οι γεωτεχνικοί υπάλληλοι, ο πρόεδρος της... Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων και ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας κτηνοτρόφων.

Η απεργία αφορά όλους τους κλάδους των γεωτεχνικών (γεωπόνοι, κτηνίατροι, ιχθυολόγοι, γεωλόγοι και δασολόγοι).

«Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα λειτουργούν σφαγεία, δεν θα πραγματοποιούνται έλεγχοι στην εσωτερική αγορά και θα παγώσουν οι εισαγωγές και εξαγωγές τροφίμων», εξήγησε στο REDALERT ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, Ν. Κακαβάς.

Μετ’ εμποδίων θα διενεργούνται οι έλεγχοι και την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς από την Μεγάλη Δευτέρα και μετά οι γεωτεχνικοί δεν θα δουλεύουν μετά το τέλος του ωραρίου τους.

«Οι έλεγχοι θα διενεργούνται αυστηρά από τις 7:30 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι», επισημαίνει ο κ. Κακαβάς.

Οι γεωτεχνικοί απεργούν καταγγέλλοντας ότι από τον περασμένο Οκτώβριο δεν έχουν πληρωθεί ούτε υπερωρίες, ούτε τα λεγόμενα ανταποδοτικά από ελέγχους σε σφαγεία, εισαγωγές, εξαγωγές, έλεγχο εσωτερικής αγοράς κ.λ.π.

Σε ερώτηση του REDALERT γιατί επέλεξαν να πραγματοποιήσουν την απεργία σε μία τόσο κρίσιμη για την πασχαλινή αγορά περίοδο ο κ. Κακαβάς απαντάει:

«Είχαμε προειδοποιήσει κατ’επανάληψη τα συναρμόδια υπουργεία οικονομικών και ανάπτυξης, αλλά κωφεύουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που προχωράμε σε απεργία. Σε κινητοποιήσεις προχωρήσαμε και τα Χριστούγεννα, αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα».

Θα τα πούμε στα δικαστήρια

Ο κ. Κακαβάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνέχισης της απεργίας αν δεν καταβληθούν στους γεωτεχνικούς τα δεδουλευμένα.

Προειδοποίησε μάλιστα ακόμη και με προσφυγή στην δικαστική οδό, με κατάθεση μηνύσεων σε βάρος των υπουργών οικονομικών και αγροτικής ανάπτυξης.

Ανησυχία στην αγορά ενόψει Πάσχα

Σκηνές απείρου κάλλους αναμένονται στις κτηνιατρικές υπηρεσίες με τους κτηνοτρόφους να στριμώχνονται για να προλάβουν το "ωράριο δημοσίου".

«Θα υπάρξει πρόβλημα. Τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα είναι τα πλέον κρίσιμα για την διάθεση των πασχαλινών αμνοεριφίων» παραδέχτηκε μιλώντας στο REDALERT ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης.

Για το θέμα έστειλε επιστολή στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ζητάει άμεσα λύση ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγιεινή και η ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνουν οι πολίτες.
redalert.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!