tromaktiko: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις ο πληθωρισμός το Μάρτιο στην Κίνα

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις ο πληθωρισμός το Μάρτιο στην Κίνα



Οι τιμές καταναλωτή στην Κίνα ενισχύθηκαν περισσότερο του αναμενόμενου το Μάρτιο, στενεύοντας τα περιθώρια για νέες πολιτικές νομισματικής χαλάρωσης καθώς το Πεκίνο... μάχεται ενάντια στην αναμενόμενη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 3,6% σε σχέση με το Μάρτιο του 2010, σύμφωνα με την κινεζική στατιστική υπηρεσία, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires που τοποθετούσαν τον πληθωρισμό στο 3,3%.

Τα στοιχεία του Μαρτίου δεχίνουν πως ο πληθωρισμός επιτάχυνε από το 3,2% του Φεβρουαρίου αλλά παραμένει χαμηλότερα από τη μέση αύξηση της τάξης του 3,9% το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.
imathia-news.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!