tromaktiko: Ανοιχτές οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ανοιχτές οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις



Δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το αν θα γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουρτουμάνης, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν... υπάρχει κίνδυνος αν δε χαθεί πολύτιμος χρόνος.

«Δεν μπορώ από σήμερα να προκαταλάβω το τι θα κάνει με τους μισθούς και τις συντάξεις η επόμενη κυβέρνηση και ο επόμενος υπουργός. Με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και με βάση τα οικονομικά μεγέθη που διαμορφώνονται στα ταμεία το μπορούμε, αλλά χρειάζεται να κινηθούμε γρήγορα», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Ράδιο Εννέα.

Ο κ. Κουτρουμάνης προειδοποίησε ότι αν χαλαρώσει η προσπάθεια τους επόμενους μήνες, τα πράγματα θα οδηγηθούν σε ακόμα χειρότερη κατάσταση σε ό,τι αφορά στα οικονομικά των ταμείων.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί σημαντικά η δαπάνη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης τουλάχιστον κατά 1,3 δισ. ευρώ.

Σχολιάζοντας, τέλος, την αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα, ο Γιώργος Κουτρουμάνης υπογράμμισε την ανάγκη για κοινωνική συνοχή και πολιτικές αλληλεγγύης.
voria.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!