tromaktiko: Έπεσε η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ολλανδίας εξαιτίας των νέων μέτρων λιτότητας!

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Έπεσε η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ολλανδίας εξαιτίας των νέων μέτρων λιτότητας!



Αντιμνημονιακό κίνημα σε όλη την Ευρώπη!  Μετά την Γαλλία ΟΧΙ στη λιτότητα λένε και οι Ολλανδοί. Μεγάλη ήττα για την Γερμανία, την Μέρκελ και τα Έλληνικα μνημονιακά κόμματα!
Σε πρόωρες εκλογές οδηγείται η Ολλανδία, μετά την αποτυχία των συνομιλιών μεταξύ της κεντροδεξιάς κυβέρνησης...
και της ακροδεξιάς για το πακέτο περικοπών ύψους 14 έως 16 δισ. ευρώ.

Τα μέτρα κρίθηκαν από τον κυβερνητικό συνασπισμό αναγκαία, προκειμένου η χώρα να καταφέρει να πετύχει τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος στο 3%.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο οποίος έχει συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για σήμερα με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης, έπειτα από επτά εβδομάδες διαπραγματεύσεων με το ακροδεξιό κόμμα του Γκερτ Βίλντερς, ανακοίνωσε ότι έφτασαν σε αδιέξοδο.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι προτιμά να εγκριθούν τα μέτρα από το Κοινοβούλιο προτού προχωρήσουν σε εκλογές, ωστόσο ο Βίλντερς κάλεσε για «εκλογές το συντομότερο δυνατόν» και απέσυρε την εμπιστοσύνη του από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο Βίλντερς δεν αποδέχτηκε το σύνολο των περικοπών, εκτιμώντας ότι θα έχουν ολέθριες επιπτώσεις στην αγοραστική δύναμη των συμπατριωτών του.

Η εν λόγω εξέλιξη θεωρείται πλήγμα για την Ευρωζώνη, καθώς η Ολλανδία είναι από τις τέσσερις χώρες με άριστη αξιολόγηση και η πολιτική αστάθεια δεν ευνοεί την καταπολέμηση της κρίσης.

Επιπλέον, αφήνει το Βερολίνο μετέωρο, επειδή η ολλανδική κυβέρνηση υπήρξε στενός του σύμμαχος στην προώθηση αυστηρών μέτρων λιτότητας στις χώρες της Ευρωζώνης και είχε υιοθετήσει σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!