tromaktiko: Τι Χρήστος, τι Μιχάλης, το κέντρο της Αθήνας τρώγλη παραμένει!!

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Τι Χρήστος, τι Μιχάλης, το κέντρο της Αθήνας τρώγλη παραμένει!!



Ήταν 21 Ιουλίου του 2009 όταν η αστυνομία και οι υγειονομικές υπηρεσίες εκκένωσαν το παλιό Εφετείο της Αθήνας από τους εκατοντάδες λαθρομετανάστες...
που ζούσαν εκεί σε άθλιες συνθήκες. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αρμόδιος για θέματα δημόσιας τάξης τότε, διαβλέποντας ότι σύντομα η κυβέρνηση θα οδηγούνταν σε εκλογές, έκανε σημαία του την «εκκαθάριση του κέντρου της Αθήνας από τους λαθρομετανάστες και το σφράγισμα των κτηρίων όπου διέμεναν και τα οποία αποτελούσαν υγειονομικές βόμβες»!!

Έτσι χωρίς να έχει εξασφαλίσει το που θα πάει αυτούς του ανθρώπους και μάλιστα μετά από τριετή αδράνεια η οποία οδήγησε και σε έκρηξη της κοινής γνώμης, ανακοίνωσε ότι «μέχρι τον Σεπτέμβριο (σ.σ. του 2009) θα έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα από τους παράνομους μετανάστες οι οποίοι θα οδηγηθούν σε κέντρα κράτησης»!!

Σας θυμίζει κάτι η ιστορία αυτή;

Το σήμερα βέβαια. Μετά από τρία χρόνια αδράνειας το Κράτος μας, διά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αυτή την φορά, ανακαλύπτει τις «υγειονομικές βόμβες», ξεκινά επιχειρήσεις εκκαθάρισης και υπόσχεται Κέντρα Κράτησης μέχρι τις …εκλογές!!
Τι Χρήστος, τι Μιχάλης δηλαδή, οι πολίτες καλούνται και πάλι να παρακολουθήσουν το ίδιο κακοσκηνοθετημένο έργο.

Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης, απομάκρυνε αλλοδαπούς από κτήρια τρώγλες, τους οποίους θα στριμώξει μέσα στα κρατητήρια των ήδη ασφυκτικά γεμάτων Αστυνομικών Υπηρεσιών, όπως ακριβώς δηλαδή είχε γίνει και επί Μαρκογιαννάκη το καλοκαίρι του 2009.

Άντε και του χρόνου…

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «σκούπα» έγιναν ελέγχοι σε τρεις πολυώροφες πολυκατοικίες του κέντρου της Αθήνας (Αγίου Κωνσταντίνου, Χαλκοκονδύλη, Μενάνδρου).

Σε διαμέρισμα της οδού Μενάδρου, βρέθηκαν, κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, συνολικά 21 μετανάστες.

Από αυτούς, οι έξι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών, διότι δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα και κρατούνται για επιστροφή στη χώρα τους.

Συνελήφθη, ακόμα, ένας ιδιοκτήτης διαμερίσματος, ο οποίος εισέπραττε από τους μετανάστες 3 - 5 ευρώ την ημέρα/ανά άτομο για λογαριασμό του ιδιοκτήτη για την εξασφάλιση σε αυτούς στέγης, ενώ αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που επέτρεπε την υπεράριθμη διαμονή παράνομων αλλοδαπών.

Οι είκοσι ένας μετανάστες εξετάστηκαν από τους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ οκτώ από αυτούς υπεβλήθησαν σε ακτινογραφικό έλεγχο από τις κινητές μονάδες ελέγχου.

Επίσης, δυο διαμερίσματα ελέγχθησαν από τα στελέχη της κινητής μονάδας ελέγχου του ΚΕΕΛΠΝΟ για να διαπιστωθεί εάν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!