tromaktiko: "Άστραψε και βρόντηξε" ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

"Άστραψε και βρόντηξε" ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης



Άστραψε και βρόντηξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε κομματική εκδήλωση, χθες βράδυ, στα γραφεία του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, στη Ρηγίλλης και θύμισε σε όλους τους παριστάμενους γιατί... είχε κερδίσει τον τίτλο της «συνείδησης της παράταξης».

Ξεσηκώνοντας τα κομματικά στελέχη μίλησε με σκληρή γλώσσα για τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ και αποθέωσε τον Αντώνη σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή δίνοντας το σύνθημα για σκληρή μάχη με στόχο την αυτοδυναμία. Σε μια στιγμή έντονου κομματικού πατριωτισμού δεν δίστασε να πει ότι το 90% των στελεχών της ΝΔ χαρακτηρίζονται για το ήθος τους, κάτι που αναγνώρισε μόνο στο 10% των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας ότι η ΝΔ έκανε λάθη αλλά στις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής της ήταν σωστή. Στην οικονομία είπε την αλήθεια για την ανάγκη περικοπών και πως το σφάλμα της ήταν ότι δεν κατάφερε να διορθώσει όλα τα σφάλματα και τις συνέπειες από την πολυετή διακυβέρνηση του ΠΑΑΣΟΚ που είχε προηγηθεί.

Κατηγόρησε ευθέως το ΠΑΣΟΚ ότι είπε ψέματα πως τα λεφτά υπάρχουν και πως έκανε εγκλήματα στην οικονομία , οδηγώντας την χώρα στο μονόδρομο του μνημονίου. Αναφέρθηκε σε 25 δισ ευρώ ππου πρόσφερε η Μόσχα στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2010 που δεν πήρε η κυβέρνηση Παπανδρέου και τα πήρε αργότερα η Κύπρος για να μείνει τελικά εκτός Μνημονίου.

Θυμήθηκε πως ο Κ. Καραμανλής μιλούσε από το 2008 για την κρίση και πως τότες το ΠΑΣΟΚ έκανε σαν να μην υπάρχει και ο Γ. Παπανδρέου έβγαινε από το Μαξίμου αρνούμενος οποιαδήποτε συναίνεση, ακόμη και αυτή την ίδια την κρίση και πήγαινε στο λιμάνι με τους διαμαρτυρόμενους υψώνοντας ψηλά τη γροθιά του. Αυτός είναι ο ψεύτης και τώρα προσπαθεί να επιμερίσει την ευθύνη σε όλο το πολιτικό σύστημα με την λογική του όλοι ίδιοι είναι, ε δεν είμαστε όλοι ίδιοι, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι ο Α. Σαμαράς δικαιώθηκε απόλυτα για την διαφωνία του με το πρώτο Μνημόνιο και σημείωσε πως η ΝΔ δεν μπορούσε να επιτρέψει να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη σημειώνοντας πως αν σε λίγους μήνες η Ευρώπη εκδώσει ομόλογα ή τυπώσει χρήμα, η Ελλάδα θα παραμένει στο ευρώ και θα ωφεληθεί.

Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας επέκρινε τον Μ. Χρυσοχοϊδη για δήθεν φιγούρες στο θέμα των μεταναστών και τον κατηγόρησε ότι ενώ το 2009 είχε σταματήσει την πολιτική της ΝΔ για τα κέντρα κράτησης τώρα, θυμήθηκε προεκλογικά ότι ήταν σωστή.

Καλώντας τα κομματικά στελέχη να μην επιδεικνύουν μεμψιμοιρία τους παρότρυνε να τα δώσουν όλα στην εκλογική μάχη για να πείσουν τους αναποφάσιστους πολίτες ενώ στράφηκε και προς όσους σκέπτονται να ψηφίσουν το κόμμα του Π. Καμένου. Αυτοί που λένε ότι θα πουν ούστ στην Μέρκελ να μην πάρουν μόνο 8-10% απλώς για να κόψουν την αυτοδυναμία της ΝΔ και να λένε μετά ότι φταίει για όλα η ΝΔ, είπε με νόημα ο κ. Μεϊμαράκης και συμπλήρωσε με καυστικό ύφος ότι πρέπει να πάρουν 50% και να πάνε στην Μέρκελ να σβήσουν τα δάνεια.

Το καλύτερο, όμως ο κ. Μϊμαράκης το κράτησε για το τέλος. Θέλοντας να επιχειρηματολογήσει για την ανάγκη της αυτοδυναμίας είπε πως σήμερα έχουμε κυβέρνηση PSI η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα της καθημερινότητας και πως απουσιάζει από τη χώρα η πολιτική διεύθυνση κάτι που θα πρέπει να πάρει τέλος στις εκλογές με την στήριξη των πολιτών σε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ.

Είναι γεγονός πως όσα λάθη κι αν έχει κάνει στο εσωκομματικό παιχνίδι της ΝΔ ο Β. Μεϊμαράκης, παραμένει ο "Βαγγέλας" που όλοι σέβονται και εκτιμούν, που συνεχίζει να μιλάει στην καρδιά των Νεοδημοκρατών και η πολιτική του επιχειρηματολογία θα φανεί πολύτιμη στο δρόμο της ΝΔ ως τις εκλογές. Καλό θα είναι λοιπόν και να τον αξιοποιήσουν στα κεντρικά της ΝΔ και ο ίδιος να μην στέκεται από απόσταση, περιμένοντας, δήθεν, μια επίσημη πρόσκληση.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!